Ingrediente
- Pentru foi :
- 3 oua ,
- o cana cu zahar ,
- 1 cana cu nuci pisate ,
- 1 lingura cu bicarbonat ,
- 4 linguri cu miere ,
- 1 varf de cutit cu sare ,
- faina cat cuprinde.
- Crema :
- 1 kg de smantana cu 20% grasime ,
- o cana nuci pisate ,
- 80 gr.zahar farin vanilat ,
- zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare
Mod de preparare foi :
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana capata o culoare aramie .
Mod de preparare crema :
Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin ,adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” Jsi stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi : foaie-crema;foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra prajiturii .
Décor : 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema. Punem prajitura cremoasa si frageda la rece pentru cateva ore si portionam .
Spor la treaba si pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi din miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|