Prajitura fina cu foi din miere si nuca

Postat de Toamna07 in Prajituri
11 Iul 2012 | 88265 vizualizari
Prajitura fina cu foi din miere si nuca

Am vrut sa readuc in atentia vizitatorilor mei aceasta prajitura pe care am refacut-o datorita consistentei pufoase si cremoase pe care o are .Reteta este una veche,preferata de mine, si o am de la dna.Tanta ,o doamna foarte iscusita si priceputa in ale gatitului !:) Este absolut delicioasa ! Am tinut sa o refac si datorita faptului ca nu eram foarte multumita de fostele fotografii;nu ca astea sunt foarte grozave!:))

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu nuci pisate
  • 1 lingura cu bicarbonat
  • 4 linguri cu miere
  • 1 varf de cutit cu sare
  • faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime 
  • 1 cana nuci pisate 
  • 80 gr.zahar farin vanilat 
  • zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare foi: Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie .

Crema: Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin, adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” si stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi: foaie-crema;foaie crema …; oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra  prajiturii.  

Décor: 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema.

Punem prajitura cremoasa si frageda la rece, pentru cateva ore si portionam.   

Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana.

Spor la treaba si pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi din miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura fina cu foi din miere si nuca

Postat de Toamna07

Prajitura fina cu foi din miere si nuca

Mod de preparare foi : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam  bine pana obtinem un aluat legat . Acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2012, 22:36
la 11.07.2012, 22:58
Ce bunatate avem aici!
la 11.07.2012, 23:19
o bunatate de prajitura
la 11.07.2012, 23:26
Foarte bine arata! Dupa ingrediente cred ca-i si foarte buna.
la 12.07.2012, 08:00
Grozavă!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking