Prajitura frantuzeasca by Merisor

Postat de Bunica in Prajituri
16 Feb 2013 | 14374 vizualizari
Prajitura frantuzeasca by Merisor

Prajitura frantuzeasca m-a tentat de cand am vazut-o,dar exista un "dar",nu-mi place nuca de cocos.Si atunci m-am hotarat s-a fac cu nuca.

Ingrediente

  • Foile cu cacao:
  • 300gunt
  • 4 linguri cu cacao
  • 400 ml. smantana
  • 200 g. zahar
  • 600 g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 6 albusuri
  • 200 g. zahar
  • 200g. nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200g. zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml. lapte
  • 250 ml. frisca

Mod de preparare

Foi

Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute.

Intre timp se face umplutura.

Albusurile cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri. Se adauga nuca macinata,care se adauga peste albusuri amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua. Luam o tava de 30/40,o tapetam cu hartie de copt si o ungem cu putin ulei. Ungem mainile cu ulei si asezam o parte din aluat in tava presandu-l cu mana pana la completare tavii. Se adauga umputura . A doua foaie am intins-o pe folie alimentara,tot cu mana. Am luat-o cu folia si am pus-o peste umplutura.

Se da la cuptorul incins la temperatura 175-185 grade(fiecare dupa cum isi stie cuptorul) pentru 35 de minute. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se adauga praful de buninca,laptele omogenizandu-se bine. Crema se fierbe la foc potrivit amestecand continuu. Cand s-a ingrosat,se ia de pe foc si se lasa la racit.

Frisca se incorporeaza cand crema este rece. Cand prajitura si crema s-au racit se toarna crema peste prajitura. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca by Merisor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare până încep să ia volum. Se adaugă apoi treptat: zahărul pudră, vanilia, gălbenușurile, unul câte...

Citeste continuarea

Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

Postat de simona72

Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

Ouale intregi se bat spuma cu mixerul s-au la robotul de bucatarie cu un praf de sare. Dupa ce au devenit o spuma densa si galbuie, adaugam treptat zaharul, esenta de vanilie, uleiul in fir...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2013, 17:06
vin la o portie
la 16.02.2013, 17:13
buna buna
Mai ai??
la 16.02.2013, 17:17
Ammmmmmmmmm!
la 16.02.2013, 17:28
super, nici eu nu mananc nuca de cocos dar ador nuca
la 16.02.2013, 17:30
Daca a mai ramas, vreau si eu.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking