Prajitura " Furnicuta"

Postat de andaoana in Prajituri
28 Iul 2014 | 8298 vizualizari
Prajitura " Furnicuta"

Reteta este de la Gabi , si ca si orice alta reteta luata de la ea si asta este foarte foarte buna . Multumesc Gabi . De obicei cand fac prajituri in sat , in cuptorul acela mare (incap 6 tavi) , patesc cate ceva cu ele . Cateodata ies inalte intr-o parte si foarte joase in alta parte , sau le ard sau nu le coc cum trebuie. Ei de data asta alta patanie : m-am apucat de blaturi si cand sa pun mac mi-am dat seama ca nu-mi ajunge; magazinul de langa noi era inchis, si pana la Tinca dura prea mult sa fug sa cumpar , asa ca am pus nuca de cocos . Dar a fost bun si asa .

Ingrediente

  • Primul blat:
  • 5 albusuri
  • 5linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • praf de sare
  • Al doilea blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri fulgi de nuca de cocos (reteta este cu mac )
  • 1 lingura faina
  • praf de sare
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 gr unt
  • Extra:
  • 2 foi napolitana

Mod de preparare

Avem nevoie de o tava de copt de marimea foilor . O tapetam cu hartie de copt.

Primul blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Batem pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si e tare . Adaugam faina si nuca macinata , iar cu o lingura amestecam prin rasturnare de jos in sus. Turnam compozitia in tava de copt si nivelam . Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (cam 15 minute)sau pana se rumeneste.

Al doilea blat:

Batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam fulgi de nuca de cocos si faina si omogenizam de jos in sus. In tava pregatita (de aceiasi dimensiune cu prima ,sau cea in care am copt primul blat dar racita ) turnam compozitia , nivelam si dam la cuptor pana se rumneste.

Crema : Galbenusurile ramase de la blaturi le amestecam cu zaharul si cu semintele din batonul de vanilie (il taiem pe lung si razuim cu lama unui cutit semintele).Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand se face o crema moale , ca si smantana. Lasam la racit .

Untul moale il mixam pana se face o spuma . Cu o lingura luam din crema de oua si adaugam peste unt , amestecand usor cu lingura sau cu mixerul pe viteza mica .

Acum ca avem totul pregatit putem asambla prajitura

Impartim crema in 3 parti egale . Asezam prima foaie de napolitana (de preferinta intr-o tava sau pe un platou ), punem o parte de crema si nivelam . Asezam primul blat , iar deasupra punem inca o parte de crema . Nivelam , asezam al doilea blat si ultima parte din creama . Deasupra asezam foaia de napolitana si dam la rece cu ceva greu deasupra ca sa nu se incovoaie foaia de deasupra si sa lipeasca crema de foi  (eu am folosit un fund de lemn )

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Furnicuta"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Furnicuta

Postat de merisor67

Desert prajitura Furnicuta

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat...

Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Furnicuta

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2014, 14:14
la 28.07.2014, 14:45
la 28.07.2014, 15:17
la 28.07.2014, 15:32
de cand tot zic ca o fac si eu
la 28.07.2014, 15:51
Super buna furnicuta

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking