Ingrediente
- Pentru Blat:
- 100g alune
- 100g nuca
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 3 linguri cacao
- Pentru crema:
- 400ml lapte
- 1 budinca cacao
- 2 linguri zahar
- 150 g ciocolata
- Pentru decor am folosit bombonele marunte de ciocolata
Mod de preparare
Am folosit si nuca si alune deoarece nu am avut suficienta nuca. Alunele si nuca le-am maruntit cu un cutit.
Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa nu va speriati cand vedeti pozele...hartia mea de copt nu este alba). Peste hartia de copt am asezat nuca si alunele.
Din 6 oua, 6 linguri de zahar, 5 linguri de faina si 3 linguri de cacao am facut un blat astfel:
Am separat prima data ouale. Se bat bine albusele cu-n praf de sare si apoi se adauga pe rand cele 6 linguri de zahar. Se adauga si galbenusele pe rand unul cate unu, cand totul este omogen adaugam faina si apoi cacaua.
Blatul astfel obtinut il turnam in tava peste nuca si alune si introducem tava la cuptor. Cand blatul este copt ( a trecut testul scobitorii) scoatem tava. In "gura" tavii asezam un platou si apoi rasturnam prajitura. Desprindem hartia de copt de pe prajitura. Dupa ce am raspurnat prajitura din tava pe platou vom avea nuca si alunele pe partea superioara.
Preparam crema:
Facem o budinca dintr-un plic de budinca de ciocolata, 400ml lapte si 2 linguri zahar. Cand budinca este fiarte punem in ea ciocolata taiata bucati mici si mestecam pana se topeste si amestecul devine omogen.
Turnam crema peste blat si apoi ornam cu bombonele marunte din ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gabi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|