Ingrediente
- Pt blat
- 6 albusuri
- 200 g zahar pudra(100 g fructoza)
- 200 g miez de nuca macinat
- 3 lg faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lgta de zeama de lamiae
- 1 lg unt
- Pt crema si glazura
- 5 lg zahar (2 1/2 lg fructoza)
- 6 galbenusuri
- 250 g unt
- 200 g nuci macinate
- 100 g ciocolata alba +50ml ulei sau 50 g unt
- 100 g ciocolata neagra+50 ml ulei sau 50 g unt
Mod de preparare
-bati albusurile spuma cu zaharul
-in bezeaua obtinuta incorporezipe rand nuca macinata,faina si praful de copt stins,amestecanda usor,de jos in sus
-torni compozitia intr,o tava de 25/35 cm,in prealabil unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
-coci blatul l/2 ora la foc mediu sau pana se rumeneste frumos
-glazurezi blatul cu ciocolata alba topitala baie de aburi impreuna cu uleiul sau unt( sau razi ciocolata alba si o presari peste blatul fierbinte scos din cuptor)
-caramelizezi zaharul la foc mic(pe foc fructoza nu se caramelizeaza ..se transforma pur si simplu in sirop),adaugi untul,galbenusurile si nuca si omogenizezi rapid ,
-intinzi crema uniform peste prajitura,decorezi cu ciocolata amaruie topita la bain/marie.cu 50 g unt
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata (cu fructoza)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|