Prajitura Harisa

Postat de susu in Prajituri
29 Iun 2012 | 6573 vizualizari
Prajitura Harisa

cu specific oriental, sursa este chiar de aici de pe site dar nu mai stiu exact de la cine, nu recomand aceasta prajitura pentru ca nu e cine stie ce, stiu ca mai exista si alte retete fara oua si unt dar ma intreb ce gust or avea acelea daca aceasta nu m-a dat pe spate

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 gr gris
  • 1 lingura cocos
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 800 gr iaurt gras
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana de apa
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu untul topit si racit, zaharul vanilat, coaja de portocale si lamaie, se adauga apoi grisul si iaurtul treptat amestecand. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma. Se varsa continutul in tava tapetata si se da la cuptor pentru 60 de minute la foc mic. Se verifica la mijloc sa fie aproape gata, se toarna siropul si se mai da la cuptor 10 minute.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca . Prajitura se tine cateva ore la rece inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Harisa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura de post

Postat de Ina

Prajitura de post

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul  si  uleiul se mixeaza  bine, dupa care  adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici...

Citeste continuarea

Desert rulada Krantz

Postat de mirela0911

Desert rulada Krantz

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte. Galbenusurile se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2012, 12:52
Esti foarte tare !!!
la 29.06.2012, 13:01
Interesanta reteta,eu ma gandesc ca pute-ai sa adauci ceva esenta dupa preferinta sa o faci mai gustoasa ..
la 29.06.2012, 13:08
amm vazut-o si la Criss dar mult prea dulce pentru mine
la 29.06.2012, 13:19
mmm yamiii
la 29.06.2012, 13:28

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking