Prajitura Igloo

Postat de ianculubita in Prajituri
14 Feb 2013 | 4617 vizualizari
Prajitura Igloo

Am vazut pe FB aceasta minunata prajitura dar numita Bomba de inghetata;dupa aspect mi s-a parut foarte buna(stiti ca eu sunt cu aspectul)!!! Am facut-o si eu,i-am schimbat denumirea pentru ca si reteta e putin modificata; Daca nu ati facut-o si voi pana acum,va recomand;este grozava!! Ingredientele nu le dau la gramaj,pentru ca fiind vorba de cozonac putin mai vechi,fiecare le combina in functie de cat cozonac are.

Ingrediente

  • Cozonac ramas taiat felii
  • inghetata de orice fel
  • fructe confiate
  • ciocolata menaj
  • sirop de fructe(eu am folosit suc obisnuit)
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Un bol rotund tapetat cu folie alimentara cu marginile lasate il imbracam cu felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,alte felii de cozonac,iar inghetata,iar fructe,ultimul rand fiind de cozonac.

Turnam siropul pe margini ca sa fie absorbit de toate feliile,acoperim cu folia si dam bolul la congelator cateva ore.

La servire scoatem prajitura din bol,scoatem folia,mai lasam cateva minute,timp in care topim 2-3 patrate de ciocolata cu 2 linguri de unt apoi turnam peste prajitura iar deasupra presaram nuca de cocos;

se taie si se serveste.

Foarte delicioasa!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Igloo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Postat de Dya

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam  compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava...

Citeste continuarea

Clafoutis cu visine

Postat de gospodariu

Clafoutis cu visine

1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi. 2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul ,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2013, 15:55
Si eu care nu fac cozonac ,eu nu ma pot bucura de deliciosenie
la 14.02.2013, 16:13
bunnnnnnnnnnn
la 14.02.2013, 16:23
Bunica,dai 3lei si cumperi un cozonac,il pui in camara si peste 3zile faci delicatesa,merita!!
la 14.02.2013, 17:14
la 14.02.2013, 17:54
bun,bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking