Prajitura in dreptunghiuri

Postat de Dea_Dea in Prajituri
20 Sep 2013 | 8738 vizualizari
Prajitura in dreptunghiuri

O prajitura bunnnna!!

Ingrediente

  • BLAT
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao
  • o lingura ness
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • o lingurita de ness
  • o lingura de zahar
  • GLAZURA
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final faina si praful de copt. Punem jumatate de compozitie intr-o tava de chec , iar in cealalta adaugam cacaoa si ness-ul , si punem in alta tava de chec.Se dau la cuptor 35-40 min la poc potrivit. Se scot pe gratar si se lasa la racit.

Crema:

400 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc.Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand laptele de pe foc clocoteste , punem amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.

Frisca se bate si se incorporeaza in crema.

Sirop:

In 200 ml apa punem zaharul si nesul si amestecam pana se dizolva zaharul.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati si frisca se pun pe aburi pana se omogenizeaza.Se lasa la racorit 2-3 min.

ASAMBLARE:

Blaturile se taie in trei (2 taieturi )pe lungime din lateral , iar apoi se taie pe deasupra tot pe lungime , tot in trei (2 taieturi).

Se pune o bucata alba, una neagra, una alba una neagra , se insiropeaza , se pune crema.

Randul urmator incepem invers, o bucata neagra una alba, insiropam , punem crema .

La final se glazureaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dreptunghiuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec umed cu capsuni

Postat de gabrielacuisine

Chec umed cu capsuni

Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat. In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos. Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si bezea

Postat de merisor67

Prajitura cu mere si bezea

  Incepem cu merele pe care le spalam, le curatam de coaja si de interior, apoi le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, dar avem grija sa nu se paseze prea mult ca stricam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2013, 16:32
Ce bine arata!
la 20.09.2013, 16:33
la 20.09.2013, 16:33
Angelina, Andreea
la 20.09.2013, 16:35
Tu Deea,ia pune acolo pe farfurie cateva bucati si da la toata lumea.D
la 20.09.2013, 16:36

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking