Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate

Postat de Toamna07 in Prajituri
13 Mar 2014 | 12056 vizualizari
Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate

Am cautat prin frigider si - am gasit frisca,un borcan de gem de caise inceput,resturi de ciocolata si oua.La debara ma asteptau nucile,din nefericire nesparte,faina si zaharul.:) De acum am fost pe drumul cel bun catre o prajitura care mi-a iesit gustoasa,cremoasa si crocanta. Este ieftina si se face destul de usor. Sper sa va placa si sa va tenteze sa incercati reteta.

Ingrediente

Ingrediente :

  • 300 ml frisca
  • 150 g nuca macinata pentru foi + 250 g nuca taiata grosier,caramelizata, pentru crema si decor
  • 6 albusuri + 4 galbenusuri
  • 3 linguri cu varf de faina amestecata cu 1 praf de copt
  • 150 g zahar pentru foi
  • 4-5 linguri de zahar pentru nucile caramelizate
  • 3 pliculete cu zahar vanilat

Sos de ciocolata :

  • 50 g ciocolata neagra
  • 3 linguri de lapte
  • 3-4 linguri cu gem de caise

Mod de preparare

Mod de preparare foi :

Am pus mixerul la treaba si a mixat albusurile cu un strop de sare si 150g de zahar pana au stat bat.
Cu o paleta am inceput sa adaug galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt.Am amestecat usor fara sa se lase albusul .La final am adaugat in ploaie nuca macinata.
Am impartit compozitia in doua parti egale si am copt doua foi , pe hartie de copt, in tava mare de aragaz timp de 20 de minute fiecare;foc mediu.
Cand au fost gata, le-am desfacut de pe hartiile de copt si le-am taiat pe jumatate, pe lungime .Am obtinut 4 foi. Le-am lasat sa ma astepte.:)

Crema si crantul de nuci :

Caramelizam 5 linguri de zahar si,cand devine aramiu adaugam 250 g de nuca taiata grosier.Amestecam bine sa acoperim nuca cu caramelul.Dam la o parte de pe foc si le scoatem pe o folie de aluminiu.Cand s-au racit le mai  maruntim putin cu un sucitor.

Batem frisca(300 ml) impreuna cu zaharul vanilat .Acum,cu o paletea, amestecam in frisca batuta si o parte din nucile caramelizate.Oprim un pumn de nuci pentru decor.
Impartim crema in 3 parti .

Sosul de ciocolata: 

Topim ciocolata impreuna cu laptele la cuptorul cu microunde sau pe foc mic.Amestecam. Lasam sa se raceasca.

Asamblam parajitura astfel : 

Foaie stropita cu sos de ciocolata,strat de crema ,foaie,sos de ciocolata,crema........ultima foaie o acoperim cu un strat subtire de gem de caise pe care presaram nucile oprite pentru decor.
Dam prajitura la frigider peste noapte.

Am nimerit-o cum nu se putea mai bine ,este cremoasa,gustoasa si crocanta.
Am taiat 25 de cubulete de prajitura.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura condimentata

Postat de privatelaura

Prajitura condimentata

Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat. Pentru foi: Batem albusurile spuma,...

Citeste continuarea

Cupcakes cu vişine şi ciocolată

Postat de diaconta

Cupcakes cu vişine şi ciocolată

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2014, 19:05
Ce buna tre sa fie!
la 13.03.2014, 19:30
Vai, cum arata!
la 13.03.2014, 19:33
nota zece!
la 13.03.2014, 19:58
la 13.03.2014, 20:05

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking