Prajitura senzationala

Postat de Teo in Prajituri
28 Mar 2014 | 19970 vizualizari
Prajitura senzationala

Este o prajitura de senzatie din cauza gustului placut al caramelului,al nucilor si alunelor de padure.

Ingrediente

BLAT:

  • 8oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 linguri apa

CREMA:

  • 400g crema de ciocolata(nuttela)
  • 100g margarina
  • 100ml frisca
  • 50 ciocolata de menaj

CREMA CARAMEL:

  • 300g zahar
  • 100g margarina
  • 100ml smantana
  • 100ml lapte
  • 250g nuci prajite
  • 160 g alune de padure

Glazura:

  • 200g ciocolata
  • 100ml frisca lichida
  • 50 g margarina

Pentru crema caramel 2 foi mari de napolitana

Mod de preparare

Mod de preparare.

Pentru blat  separam albusurile de galbenusuri ;batem albusurile  adaugand  mai intai praful de sare ,apoi zaharul in trei reprize;separat frecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza si le adaugam peste bezea,fara sa amestecam;cernem usor faina si acum amestecam totul;asezam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt.Coacem 35-40min;dupa racire taiem blatul in doua pe orizontala.

Pentru crema caramel ardem zaharul, adaugam pe rand margarina ,smantana si laptele;dam jos de pe foc vasul si punem nucile zdrobite si alunele care sunt deja maruntite in punga.Omogenizam totul si intindem pe foaia de napolitana;peste caramel asezam a doua foaie si presam usor cu mana.

Crema de ciocolata:  punem pe baie de abur ciocolata,margarina,frisca si crema de ciocolata;dupa ce s-a racorit un pic asezam jumatate din crema peste prima foaie de blat.

Dupa ce am asezat crema pe blat  adaugam foile de napolitana cu crema intre ele si presam bine cu mana,sa faca ;;priza'' cu crema de ciocolata. Jumatatea de crema ramasa o intindem peste foaia de napolitana,apoi asezam ultima bucata de blat.Topim ingredientele pentru glazura si turnam peste blatul de deasupra pe care la fel l-am presat  cu mana.Putem adauga fulgi de ciocolata.Se poate taia peste 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura senzationala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Postat de RODIMUR

Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 12:18
O prajitura delicioasa!
la 28.03.2014, 12:24
Buni, asa e ! o prajitura cu tot ce trebuie, si ciocolata ,si alune ,si nuci, si mai ales caramel!
la 28.03.2014, 15:36
tone de margarina,dece nu cu unt ? nutele e tot margarina cu chimicale, cah !!!
la 28.03.2014, 15:55
buna buna
la 28.03.2014, 19:59

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking