Prajitura inteligenta cu mere

Postat de kitchenflavors in Prajituri
11 Dec 2010 | 30993 vizualizari
Prajitura inteligenta cu mere

Ingrediente

Blat:

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte praf
  • 1 pachet de unt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1-2 lingurite de scortisoara
  • 2-3 linguri de zahar(in functie de cat de dulci sunt merele)
  • 2-3 linguri ulei sau un cubulet de unt pentru calit merele

Mod de preparare

Pentru inceput punem pachetul de unt in congelator, am sa va explic imediat de ce. Intre timp spalam merele, le curatam de coaja si le radem pe razatoare mare ( le stopim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida). Dupa ce am terminat cu merele le calim in ulei/unt adaugam peste ele scortisoara, zaharul vanilat si zaharul tos. Amestecam bine si le dam de-o parte, nu le tinem prea mult pe foc pentru ca intra si la cuptor.  Pentru blat, amestecam intr-un castron incapator faina cu grisul, zaharul si laptele praf. Omogenizam bine bine. Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem untul de la congelator si radem pe razatoare jumatate din pachetul de unt in tava (fiind congelat se rade foare usor, daca il tineam doar la frigider se topea in mana si nu reuseam sa-l mai dam pe razatoare). Dupa ce am ras 1/2 din pachetul de unt adaugam jumatate din compozitia de prafuri si nivelam, peste adaugam merele si cealalta jumatate de prafuri, nivelam, iar deasupra radem cealalta jumatate de unt. Se coace in cuptorul preincalzit 30-35 de minute. Dupa ce se raceste o ornam cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulada cu biscuiti

Postat de Creatsa

Desert rulada cu biscuiti

Crema caramel: Pune intr-o craticioara 100 g zahar la caramelizat pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Adauga apa (cu mare atentie la aburi) si lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si crema de caise

Postat de Creatsa

Prajitura cu nuca si crema de caise

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Cerne faina si adaug-o si pe ea albusurilor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2010, 15:55
bun venit.
grozava reteta!
la 11.12.2010, 15:58
Multumesc frumos
la 11.12.2010, 16:04
super ,5 furcu
la 11.12.2010, 16:20
bine ai venit. Foarte interesanta reteta
la 11.12.2010, 16:23
Bine v-am gasit dragelor si multumesc

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking