Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

Postat de Ina in Dulciuri
21 Sep 2016 | 13398 vizualizari
Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

Un desert fin, delicios, preluat de la Gaby_d Multumesc pentru reteta, sor'mea! :-*

Ingrediente

Foi:
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri nuca
  • 5,5 linguri faina
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
Crema:
  • 300 gr unt
  • 12 linguri zahar
  • 12 galbenusuri
  • 7 linguri lapte
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 50 gr cocos
  • 50 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 gr ciocolata maruntita
Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Din cantitatile date vom coace 3 foi . Putem prepara toata compozitia odata si s-o impartim in trei parti egale, dar eu am ales sa impart ingredientele la 3 si sa prepar compozitia separat pentru fiecare foaie in parte. Astfel, pentru o foaie folosim: 4 albusuri, 4 linguri zahar,4 linguri nuca, 1,5 linguri faina, jumatate lingurita cu praf de copt si un praf de sare.

Batem albusurile impreuna cu un varf de cutit sare pana obtinem o spuma tare. 

Adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucuiasa, apoi continuam cu faina , cu praful de copt, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus. 

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt , nivelam si coacem la foc mediu pentru 15 minute, pana ce foaia devine usor aurie. 

Scoatem tava din cuptor, luam foaia cu tot cu hartia de copt si-o punem pe un blat lasand-o sa se raceasca pe hartie. Procedam la fel cu celelalte doua foi.

Cand s-au racit, desprindem cu grija hartia de copt ( se va desface foarte usor cand foile sunt complet reci ) 

 

Crema. 

Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe baie de abur, pana ce acestea isi dubleaza volumul si devin o spuma densa. Adaugam  laptele si mestecam continuu  pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa.  

Oprim focul si lasam crema sa se raceasca. Mixam untul tinut la temperatura camerei si obtinem o spuma, peste care adaugam putin cate putin amestecul de galbenusuri  racit. 

Impartim crema de galbenusuri in trei parti egale. In prima amestecam nuca de cocos, in a doua stafidele

stropite cu rom  si in a treia ciocolata maruntita.

Incepem asamblarea prajiturii: Asezam o foaie de blat peste care intindem crema cu cocos. Peste crema de cocos asezam a doua foaie, intindem crema cu stafide, apoi asezam a treia foaie si acoperim cu crema cu bucati de ciocolata. 

Presaram fulgi de ciocolata si dam prajitura la frigider pentru cateva ore, cand se va putea portiona mai usor. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Crema cu mascarpone , capsuni si amarettini

Postat de cris2711

Crema cu mascarpone , capsuni si amarettini

Se curata capsunii, se taie codita si se taie in sferturi. Doi,trei se pun la o parte pentru decor. Restul de capsuni se mixeaza cu Blenderul pana se obtine un sos cremos in care se adauga 50...

Citeste continuarea

Melci cu branza dulce

Postat de rocsi_1612

Melci cu branza dulce

Aluatul:  Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2016, 15:53
Waw! Cred ca e cel mai rapid "garantat" primit )))
la 21.09.2016, 15:55
Ce blaturi rumene si frumoase! )))
la 21.09.2016, 15:56
la 21.09.2016, 15:56
Ina, deja am primit si eu garantat la reteta mea Tare mult imi place prajitura ta, pacat ca anul asta nu mai am nuci de la tara
la 21.09.2016, 15:58
Laura ))

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking