Ingrediente
- 4 oua
- 300 g faina
- 3 linguri amidon
- 100 g unt topit
- 80 g fulgi cocos
- 250 ml lapte cocos
- 1 cutie ananas bucati
- 1 lingurita cu varf praf de copt cu sofran (pentru culoare)
- 200 g zahar
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 praf sare
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180 C, pregatim o tava de tort rotunda cu diametrul de 25 cm scurgem bucatile de ananas dim compot si le taiem bucati mai mici. Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu amidonul si praful de copt dupa care adaugam fulgii de coco.
Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi untul topit si racit si continuam mixarea, dupa care adaugam si laptele de cocos si romul. Incorporam mixul de faina si fulgi de cocos, la final adaugam bucatile de ananas.
Amestecam totul bine si turnam in tava unsa cu unt. Lasam la copt in jur de 50 de minute sau pana trece testul scobitorii, il lasam la racit pe un gratar.
aici se impart lucrurile: 1. daca dorim o prajiturica cu textura mai "uscata", pur si simplu o pudram cu zahar 2. daca dorim prajiturica cu textura mai "umeda" amestecam sucul de compot de ananas cu cateva linguri de lichior de ananas sau rom si o insiropam cu acest lichid.
Eu am optat pentru varianta cu zahar pudra, deasupra am pus cativa carlionti de cocos si cateva bucatele de ananas confiat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura jamaicana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|