Prajitura Jerbo (post)

Postat de mamaieelena in Prajituri
9 Dec 2010 | 28967 vizualizari
Prajitura Jerbo (post)

Ingrediente

  • 0,500 kg faina
  • 50 gr. zahar pudra
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • 1 pachet praf de copt
  • 300 gr. margarina fina pt prajituri
  • mirodenii
  • 120 ml apa
  • umplutura:
  • 150 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata marunt
  • 1 borcan cu gem de fructe la alegere (caise)

Mod de preparare

Din faina , drojdie, zahar, praf de copt , margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile se face  o coca nu prea tare, dar nici moale tocmai buna pentru lucrat cu sucitorul. Se unge o tava de aragaz cu margarina si se tapeteaza cu faina. Coca dupa ce a fost framantata se pune la rece pentru 20-30 minute. Cand timpul a expirat scoatem coca si o impartim in trei bucati: prima foaie se intinde si se asaza in tava dupa care se pune jumatate de borcan de gem si acoperim toata suprafata aluatului. Se presara apoi jumatate din nuca si jumatate din zahar, se pune cea de-a doua foaie si se repeta operatiunea si la sfarsit ultima foaie.

Se pune la cuptorul incalzit la 170 grade (depinde de cuptor) timp de 25 minute . Este gata cand s-a rumenit. Se poate pune si glazura dar eu am preferat zaharul pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo (post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

Postat de merisor67

Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici. Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2010, 09:46
prima pot manca cat vreau
la 10.12.2010, 10:13
te rog sa o faci ca se pregateste mai repede decat crezi si este un deliciu
la 10.12.2010, 10:22
foarte buna
la 10.12.2010, 10:45
arata foarte bine
la 10.12.2010, 11:47
o bunaciune ce as papa vreo 2 buc 5f

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking