Ingrediente
Pt. 3 foi:
- 500 g faina
- un praf de sare
- 150 g zahar
- 150 g untura
- 3 galbenusuri
- 1 lgt coaja de lamaie
- 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
- 5 lg smantana
Pt. crema:
- 1 foaie sfaramata
- 150 ml lapte
- 2 plicuri zahar cu aroma de rom
- 150 g unt
- 150 g zahar pudra
- 2 lg cacao
- 2 lg gem de visine
- 50 ml esenta de rom
Spuma:
- 3 albusuri
- 150 g zahar
- ciocolata amaruie rasa
Mod de preparare
Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untura, coaja rasa de lamaie, amoniacul stins, gălbenușurile si smantana. Se amesteca ingredientele apoi se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen si care nu se lipeste de degete. Se imparte in 3 parti egale. Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu putina faina la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Lasam foile sa se raceasca.
Crema: Cea mai nereusita foaie se zdrobeste si se pune in cei 150 ml lapte amestecat cu zaharul cu aroma de rom. Se lasa sa absoarba bine laptele. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se pune putin cate putin din foaia zdrobita si imbibata cu lapte peste crema de unt amestecand usor. La final se adauga cacaoa, gemul de visine si esenta de rom. Se omogenizeaza.
Se ia o foaie, se aseaza pe un platou si se unge cu toata crema. Se aseaza a doua foaie dupa care se pune intr-o punga si se da la rece.
Spuma: Se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se continua pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase putin spuma. Se ia de pe aburi si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata amaruie. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|