Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem

Postat de botcrina in Prajituri
8 Feb 2012 | 28732 vizualizari
Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem

Am văzut reţeta lui deyutzky - dublu kinder pingui şi mi-a plăcut foarte tare, aşa că am zis că merită să încerc şi eu, doar că am vrut să fac mai multe porţii, aprope că am dublat ingredientele şi am adăugat în plus lapte, iar ca decor gem. Mulţumesc deyutzky, este foarte, foarte bună.

Ingrediente

  • Foile 
  • 200 g unt 
  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr pudră
  • 300 g făină
  • 300 ml lapte
  • 10 linguri cacao
  • 2 linguriţe praf de copt
  •  coajă rasă se portocală
  • Crema
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 6 linguri miere de albine
  • Decor 
  • gem

Mod de preparare

Frecăm untul până devine pastă apoi adăugăm zahărul şi continuăm să amestecăm energic. Batem albuşurile şi le adăugăm peste compoziţia de unt cu zahăr.

Într-un bol punem făină, cacao, coaja de portocală şi praful de copt apoi le amestecăm bine, după care le turnăm peste compoziţia de mai sus şi încorporăm laptele. Când am obţinut o pastă omogenă pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt. împărţim aluatul în 3 părţi egale, după care le coacem pe rând.

Pentru cremă batem frişca până se întăreşte, apoi adăugăm mierea. Amestecăm până devine o cremă groasă şi o dăm la frigider, până se răcesc foile.

Asanblăm prăjitura astfel: umplem cele 3 foi cu crema de frişcă şi miere, iar deasupra întindem un strat de gem ca decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

Postat de Mihaela11_jo

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi. Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate...

Citeste continuarea

Desert prajitura Dobos

Postat de Meea

Desert prajitura Dobos

           Foi:  Mixăm albușurile împreună cu zahărul până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile și untul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 16:15
servesc si eu un patratel
la 08.02.2012, 16:37
Yummy....buna prajiturica
la 08.02.2012, 16:53
buna buna
la 08.02.2012, 16:57
imi place!
la 08.02.2012, 17:14
Delicios i usor! La favorite cu ea!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking