Ingrediente
- Foile
- 200 g unt
- 6 albuşuri
- 300 g zahăr pudră
- 300 g făină
- 300 ml lapte
- 10 linguri cacao
- 2 linguriţe praf de copt
- coajă rasă se portocală
- Crema
- 400 ml frişcă lichidă
- 6 linguri miere de albine
- Decor
- gem
Mod de preparare
Frecăm untul până devine pastă apoi adăugăm zahărul şi continuăm să amestecăm energic. Batem albuşurile şi le adăugăm peste compoziţia de unt cu zahăr.
Într-un bol punem făină, cacao, coaja de portocală şi praful de copt apoi le amestecăm bine, după care le turnăm peste compoziţia de mai sus şi încorporăm laptele. Când am obţinut o pastă omogenă pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt. împărţim aluatul în 3 părţi egale, după care le coacem pe rând.
Pentru cremă batem frişca până se întăreşte, apoi adăugăm mierea. Amestecăm până devine o cremă groasă şi o dăm la frigider, până se răcesc foile.
Asanblăm prăjitura astfel: umplem cele 3 foi cu crema de frişcă şi miere, iar deasupra întindem un strat de gem ca decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|