Prajitura "Kinder Pinguin"

Postat de kukibella in Prajituri
22 Oct 2012 | 6311 vizualizari
Prajitura "Kinder Pinguin"

sursa de inspiratie revista "Unica"

Ingrediente

  • ptr.blat:
  • 10 oua;
  • 200 gr.zahar brun;
  • 2 pliculete zahar vanilat;
  • 5 linguri faina;
  • 5 linguri cacao;
  • 5 linguri pesmet;
  • 5 linguri miere;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 50 ml.lapte;
  • 270 ml.ulei;
  • 1 praf de sare
  • ptr.crema:
  • 700 ml.frişca;
  • 1 plic.gelatina;
  • 3 linguri lapte;
  • 2 linguri miere;
  • 1 esenta vanilie
  • ptr.prima glazura:
  • 240 gr.ciocolata cu lapte;
  • 140 gr.unt;
  • 2 linguri apa;
  • 2 linguri ulei
  • ptr.a doua glazura:
  • 220 gr.ciocolata (30 gr.ciocolata neagra;30 gr.ciocolata alba;160 gr.ciocolata cu lapte);
  • 100 gr.unt;
  • 1 lingura apa;
  • 1 lingura zahar pudra;
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider.

Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se amesteca pana la omogenizarea completa; se adauga cantitatea de cacao amestecand continuu, dupa care se pun pe rand pesmetul, laptele, uleiul şi mierea amestecand pana la omogenizarea completa. Albuşurile se bat spuma un pic de sare; se amesteca cele doua compozitii; compozitia obtinuta se ımparte ın doua şi se pune ın cate o tava ın care am pus hartie de copt; se coace la cuptorul preıncalzit la 190 grade pana trece testul cu scobitoarea; se da la racit

Prima glazura: ciocolata se rupe bucatele, se pune ıntr-o cratita la foc mic, se adauga pe rand şi celelalte ingrediente şi se lasa la foc mic pana se topesc şi se omogenizeaza, amestecand continuu

A doua glazura se pregateşte la fel ca prima

Asamblare: punem un blat peste care adaugam 1/2 din creama şi prima glazura; se da la congelator ptr.10 minute ptr. a se ıntari glazura. Dupa stratul de glazura se aplica restul de crema, peste crema se aseaza al doilea blat (presandu-l uşor). Cea de-a doua glazura se toarna pe suprafata blatului şi se pune din nou la congelator ptr.ınca 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "Kinder Pinguin"

Postat de miremirc

Prajitura "Kinder Pinguin"

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile, zaharul, si zaharul vanilat, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Tort Kinder Pinguin

Postat de angyb

Tort Kinder Pinguin

Bateti ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, zaharul si faina amestecata cu cacao si drojdia(puteti pune praf de copt). Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz si se pune in cuptor la 150 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2012, 20:05
am venit prima,ma servesti?
la 22.10.2012, 20:10
sigur ca da,te servesc Alinutza..
la 22.10.2012, 20:19
cat de bine arata....hmmmmm...super prajitura
la 22.10.2012, 20:22
E wow! N-am facut pana acum
la 22.10.2012, 20:56
Super delicioasa

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking