Ingrediente
- ptr.blat:
- 10 oua;
- 200 gr.zahar brun;
- 2 pliculete zahar vanilat;
- 5 linguri faina;
- 5 linguri cacao;
- 5 linguri pesmet;
- 5 linguri miere;
- 1/2 plic praf de copt;
- 50 ml.lapte;
- 270 ml.ulei;
- 1 praf de sare
- ptr.crema:
- 700 ml.frişca;
- 1 plic.gelatina;
- 3 linguri lapte;
- 2 linguri miere;
- 1 esenta vanilie
- ptr.prima glazura:
- 240 gr.ciocolata cu lapte;
- 140 gr.unt;
- 2 linguri apa;
- 2 linguri ulei
- ptr.a doua glazura:
- 220 gr.ciocolata (30 gr.ciocolata neagra;30 gr.ciocolata alba;160 gr.ciocolata cu lapte);
- 100 gr.unt;
- 1 lingura apa;
- 1 lingura zahar pudra;
- 1 lingura ulei
Mod de preparare
Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider.
Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se amesteca pana la omogenizarea completa; se adauga cantitatea de cacao amestecand continuu, dupa care se pun pe rand pesmetul, laptele, uleiul şi mierea amestecand pana la omogenizarea completa. Albuşurile se bat spuma un pic de sare; se amesteca cele doua compozitii; compozitia obtinuta se ımparte ın doua şi se pune ın cate o tava ın care am pus hartie de copt; se coace la cuptorul preıncalzit la 190 grade pana trece testul cu scobitoarea; se da la racit
Prima glazura: ciocolata se rupe bucatele, se pune ıntr-o cratita la foc mic, se adauga pe rand şi celelalte ingrediente şi se lasa la foc mic pana se topesc şi se omogenizeaza, amestecand continuu
A doua glazura se pregateşte la fel ca prima
Asamblare: punem un blat peste care adaugam 1/2 din creama şi prima glazura; se da la congelator ptr.10 minute ptr. a se ıntari glazura. Dupa stratul de glazura se aplica restul de crema, peste crema se aseaza al doilea blat (presandu-l uşor). Cea de-a doua glazura se toarna pe suprafata blatului şi se pune din nou la congelator ptr.ınca 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|