Prajitura Krantz

Postat de JulyCris in Prajituri
1 Oct 2014 | 29498 vizualizari
Prajitura Krantz

O prajiturica delicioasa.Reteta am luat-o de pe site-ul Caietul cu retete,dar din cauza ca atunci cand am facut crema mi s-a parut prea putina ca sa ajunga pt umplerea foilor,am mai adaugat un plic de budinca de vanilie. Si...Crema de oua neaparat trebuie facut pe baie de aburi. Am facut-o pe foc prima data(asa cum scrie in reteta de acolo) si mi-a iesit o mare omleta.... :)

Ingrediente

  • Pt foi
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 gr nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • Pt crema
  • 10 galbenusuri
  • 2 pachete unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic budinca de vanilie dr Oetker
  • 350 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pt krantz
  • 100 gr nuca
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Foi

Intr-un bol batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Punem nuca macinata si amestecam usor cu o paleta sau o lingura pana incorporam complet. Adaugam faina lingura cu lingura si incorporam de sus in jos. Impartim compozitia in trei(3). Intr-o tava(25/35 cm) tapetata cu hartie de copt(obligatoriu),punem prima parte din compozitie si intindem cu lingura pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor pe margini. Scoatem hartia din tava si lasam foaia sa se raceasca pe hartia de copt. procedam la fel si cu celelalte doua foi.

Crema

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin spumoase. Punem pe foc,pe baie de aburi si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Oprim focul si adaugam esenta de vanilie. facem si budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic,doar ca ajustam cantitatea de lapte. Untul,la temperatura camerei il mixam pana devine spumos. cand crema de oua s-a racit,adaugam putin cate putin peste untul spumos si mixam bine. Adaugam si budinca de vanilie si mixam pana la omogenizare completa.Impartim crema in trei(3).

Krantz

Zaharul il caramelizam. Cand culoarea a devenit aurie si tot zaharul este topit,adaugam nuca si amestecam bine pana cand toata nuca este inglibata in zahar. Punem totul pe hartie de copt si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,dezlipim si rupem krantz-ul in bucati mici. Punem in robotul de bucatarie si-l maruntim. Daca nu aveti robor,puneti intr-o punga si zdrobiti cu ajutorul unui ciocan pt snitele.

Asamblare

Intr-o tava punem prima foaie,apoi crema,foaie,crema,foaie si deasupra crema. Presaram krantz-ul pe toata suprafata prajiturii si dam la rece pt cel putin 3 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada Krantz

Postat de mirela0911

Desert rulada Krantz

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte. Galbenusurile se amesteca...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2014, 15:35
Bună praji
la 01.10.2014, 15:38
la 01.10.2014, 15:49
buna
la 01.10.2014, 16:01
la 01.10.2014, 16:09

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking