Prajitura mallorcheza cu migdale

Postat de danakarin in Prajituri
16 Feb 2014 | 5011 vizualizari
Prajitura mallorcheza cu migdale

Se stie ca Mallorca este insula migdalilor, care chiar acum sunt in floare. De acolo provine si aceasta reteta.

Ingrediente

  • 150 g de unt
  • 150 g migdale macinate
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 50 g de faina
  • o lingurita de coaja rasa de portocala
  • 7 linguri de suc de portocala
  • un praf de sare
  • zahar praf
  • 1/2 lingura de praf de copt.

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu o lingura de unt o forma cu diametrul de 20 cm, si o presaram apoi cu 2 linguri de migdale macinate.

Separam ouale, batem albusul cu un praf de sare pana avem o spuma tare si lucioasa, adaugam 50 g de zahar in ploaie amestecand continuu.. Frecam untul cu restul de zahar, coaja de portocala rasa si adaugam pe rand cele trei galbenusuri. Amestecam migdalele cu faina  si cu praful de copt. Adaugam amestecul in alternanta cu sucul de portocale, omogenizam . La sfarsit punem cu grija si spuma batuta, turmam compozitia in forma si coacem 25-30 de minute pe sina de mijloc a cuptorului. Lasam 10 minute sa se raceasca in forma dupa care rasutrnam pe un platou si presaram cu zahar praf. 

E o prajitura extrem de gustoasa si zemoasa desi nu are crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mallorcheza cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)

Postat de mirela0911

Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)

Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore....

Citeste continuarea

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Postat de gospodariu

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.  Framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 21:46
Ce pufoasa
la 16.02.2014, 21:47
la 16.02.2014, 21:48
la 16.02.2014, 21:50
Buna praji
la 16.02.2014, 21:54
Va, multumesc! Daca o reproduceti sa imi spuneti parerile voastre. Eu am fost incantata de combinatia portocale- migdale.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking