Ingrediente
- pt foi:
- 8 albusuri
- 1 praf de sare
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr migdale macinate
- pt umplutura din mijloc:
- 300 ml smantina pt frisca
- 80 gr zahar
- pt decor:
- 200 gr caise confiate
- 100 ml apa
- 100 gr zahar
- 1 plic gelatina
- un pumn de fulgi de migdale
Mod de preparare
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat si zaharul, iar cind acestea sunt batute bine de tot, devin lucioase si se tin pe tel. Adaugam migdalele macinate, amestecam cu un tel sa se incorporeze in spuma de albusuri, impartim in doua compozitia si o turnam intr-o forma de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hirtie de copt. Coacem foile pe rind la cuptorul incins la 160 grade pt 25-30 minute.
Caisele confiate se pun intr-un vas cu apa si zahar si se pun pe foc pt 20 minute. Se scurg de siropul de pe ele si se paseaza la robot. Siropul se pune la racit, se adauga plicul de gelatina, se lasa 10 minute apoi se pune la incalzit pe baie de aburi, se amesteca si se lasa pina se dizolva gelatina. Gelatina racita se imparte in doua, o parte se pune peste caise, iar cealalta parte se pune peste frisca batuta spuma cu zahar.
Asamblarea tortului: pe un platou se pune marginea detasabila de la forma de tort, se pune prima foaie frisca batuta, dam la rece pt 30 minute, punem a doua foaie, iar peste piureul de caise si presaram citiva fulgi de migdale.Dam tortul la frigider pt 2-3 ore, Indepartam marginea si-l putem servii.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Raza de soare cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|