Raza de soare cu migdale

Postat de simona72 in Torturi
6 Mai 2013 | 5891 vizualizari
Raza de soare cu migdale

Este un tort delicios, pt cineva caruia ii place frisca. Reteta a pornit de la faptul ca aveam multe albusuri de ou ramase, iar foile trebuiau sa iasa niste bezele. Nu au iesit bezele asa cum am vrut initial, dar nici rau nu a iesit....Denumirea lui vine de la culoarea frumoasa a caiselor...

Ingrediente

  • pt foi:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr migdale macinate
  • pt umplutura din mijloc:
  • 300 ml smantina pt frisca
  • 80 gr zahar
  • pt decor:
  • 200 gr caise confiate
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • un pumn de fulgi de migdale

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat si zaharul, iar cind acestea sunt batute bine de tot, devin lucioase si se tin pe tel. Adaugam migdalele macinate, amestecam cu un tel sa se incorporeze in spuma de albusuri, impartim in doua compozitia si o turnam intr-o forma de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hirtie de copt. Coacem foile pe rind la cuptorul incins la 160 grade pt 25-30 minute.

Caisele confiate se pun intr-un vas cu apa si zahar si se pun pe foc pt 20 minute. Se scurg de siropul de pe ele si se paseaza la robot. Siropul se pune la racit, se adauga plicul de gelatina, se lasa 10 minute apoi se pune la incalzit pe baie de aburi, se amesteca si se lasa pina se dizolva gelatina. Gelatina racita se imparte in doua, o parte se pune peste caise, iar cealalta parte se pune peste frisca batuta spuma cu zahar.

Asamblarea tortului: pe un platou se pune marginea detasabila de la forma de tort, se pune prima foaie frisca batuta, dam la rece pt 30 minute, punem a doua foaie, iar peste piureul de caise si presaram citiva fulgi de migdale.Dam tortul la frigider pt 2-3 ore, Indepartam marginea si-l putem servii.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Raza de soare cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Postat de Constelatialeu

Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si...

Citeste continuarea

Tort choux a la creme

Postat de RuxyRux

Tort choux a la creme

Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat. Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 06.05.2013, 19:58
la 06.05.2013, 19:58
Yummyyyyy
la 06.05.2013, 20:08
la 06.05.2013, 20:08
raza de soare imbata papilele gustative
la 06.05.2013, 20:15
O bunatate

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking