Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat), apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit si pregatim bezeaua.
Bezea cu nuci: mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.
Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, adaugam si nuca macinata iar cu o spatula omogenizam usor de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din albusuri!)
Tapetam tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam bezeaua si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.
Crema de vanilie: intr-o cratita punem laptele la incalzit (450 ml).
Intr-un bol punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam laptele si faina.
Luam cratita cu lapte de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecam bine si punem din nou la fiert. Amestecam continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci, apoi o lasam sa se raceasca.
Frisca se mixeaza si se da la rece pana la racirea budincii.
Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste frisca si omogenizam usor cu o spatula.
Asamblare: asezam pandispanul pe o tava, punem jumatate din cantitatea de crema, punem bezeaua, crema ramasa si decoram cu ciocolata rasa.
Dam la frigider peste noapte.
A doua zi portionam si servim.
Pofta buna!