Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie

Postat de Elena_Daria in Prajituri
15 Iul 2014 | 18370 vizualizari
Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie

Astazi am implinit 3 ani de cand sunt pe bucataras.ro, 3 ani de cand am intrat in frumoasa familie a bucatarasilor! :X Va multumesc ca m-ati primit alaturi de voi si vreau sa va spun ca am avut foarte multe de invatat si o sa mai am...nu am cum sa descriu armonia de aici pentru ca nu imi gasesc cuvintele! Voi, oamenii frumosi ati facut din acest site un loc de suflet, ce creaza dependenta... cuvintele sunt de prisos! >:d< Va servesc cu o prajiturica delicioasa, o combinatie care cu siguranta vă va incanta!

Ingrediente

  • Pandispan de vanilie:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura si jumatate ulei
  • 1 lingura si jumatate apa rece
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Bezea cu nuci:
  • 4 albusuri
  • 1 lingura rasa faina
  • 120 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca Dr. Oetker
  • Decor:
  • 5 patratele de ciocolata Milka cu alune

Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat), apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim bezeaua.

Bezea cu nuci: mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.

Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, adaugam si nuca macinata iar cu o spatula omogenizam usor de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din albusuri!)

Tapetam tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam bezeaua si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.

Crema de vanilie: intr-o cratita punem laptele la incalzit (450 ml).

Intr-un bol punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam laptele si faina.

Luam cratita cu lapte de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecam bine si punem din nou la fiert. Amestecam continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci, apoi o lasam sa se raceasca.

Frisca se mixeaza si se da la rece pana la racirea budincii.

Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste frisca si omogenizam usor cu o spatula.

Asamblare: asezam pandispanul pe o tava, punem jumatate din cantitatea de crema, punem bezeaua, crema ramasa si decoram cu ciocolata rasa.

Dam la frigider peste noapte.

A doua zi portionam si servim. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Regina Maria

Postat de Oana

Desert prajitura Regina Maria

Crema : Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2014, 22:06
La cat mai multi,fata frumoasa si harnica !
la 15.07.2014, 22:14
Gand drag, Daria! Super apetisanta prajitura ne-ai adus la ceas de sarbatoare!
la 15.07.2014, 22:16
O reteta delicioasa pentru o aniversare frumoasa
la 15.07.2014, 22:27
arata perfect. f frumoasa. aniversare cu folos si bucurie
la 15.07.2014, 22:34

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking