Ingrediente
pentru foi:
- un pahar cu smantana,
- un pahar cu ulei,
- un pahar cu zahar,
- 4 oua intregi
- o lingurita amoniac stins cu otet si faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins cu sucitorul.
pentru crema :
- 2 linguri de cacao,
- 1 1/2 kg rahat,
- 2 lamai mici,
- un pachet de margarina sau unt.
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date.
Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul .
Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor.
Separat dam rahatul pe masina,apoi lamaile cu tot cu coaja,dupa care adaugam cacaoa si margarina pe care am lasat-o la temperatura camerei pentru a se omogeniza bine crema.
Crema astfel obtinuta,incepem ansamblarea prajiturii.
Asezam prima foaie,peste care adaugam un strat de crema,dupa care punem a 2a foaie ,iar crema
La final praitura va avea 4 foi si 3 straturi de crema,.
Se aseaza o greutate peste prajitura pana a doua zi ,cand se va pudra dupa preferinta cu zahar pudra sau se va topi ciocolata calda.
Este o prajitura dulce- acrisoara buna rau.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mamei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|