Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine

Postat de Julie in Prajituri
31 Ian 2011 | 11191 vizualizari
Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine

Pandișpan pufos, marmorat, cu crema răcoritoare si jeleu de vișine.

Ingrediente

  • Blat: 
  • 5 ouă,
  • 10 linguri zahăr,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri făină,
  • 1 praf de sare, 
  • 1 linguriță praf de copt,
  • esență de vanilie,
  • 1 lingură cacao
  • Cremă:
  • 500 ml compot de vișine ,
  • 1 plic budincă de vanilie
  • Decor: 
  • vișine din compot, 
  • 1 plic gelatină roșie pt decor (tort gelee, dr.Oetker)

Mod de preparare

Blat: 

Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte compoziția in două parți egale. O parte se amestecă cu cacao iar o parte va rămâne albă. Se pune aluatul in două pungi cu ajutorul cărora se vor trasa linii alternante albe și negre intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 min. Se lasă să se răcească, se scoate din tavă si se taie in două pe orizontală.

Crema:

Se pune compotul de vișine intr-un vas impreună cu praful de budincă și se fierbe până când se ingroașă. Zahăr se adaugă numai dacă este nevoie. Compotul poate fi înlocuit și cu suc natural de vișine.

Asamblarea:

Se umple blatul cu 1/3 din cremă, restul se intinde deasupra. Peste cremă se așează vișine din compot și se toarnă gelatina roșie, preparată conform instrucțiunilor de pe pachet , cu compot de vișine.  Se lasă prăjitura la rece să se inchege jeleul. Se taie după preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie

Postat de Adinacarla

Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine  By  Julie

Blat:  Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2011, 10:06
prima portie dubla
la 31.01.2011, 10:07
la 31.01.2011, 10:07
pofta mare!
la 31.01.2011, 10:08
o ce frumusete
la 31.01.2011, 10:20
asta da

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking