Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie

Postat de Adinacarla in Prajituri
4 Feb 2011 | 5442 vizualizari
Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine  By  Julie

O prajitura foarte buna...pe gustul familiei mele...multumesc Julie pentru reteta. Nu mi-a iesit la fel de frumoasa ca si a ata dar a fost si inca mai este delicioasa

Ingrediente

Blat: 

  • 5 ouă,
  • 10 linguri zahăr,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri făină,
  • 1 praf de sare, 
  • 1 linguriță praf de copt,
  • esență de vanilie,
  • 1 lingură cacao

Cremă:

  • 500 ml compot de vișine ,
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 4 linguri zahar

Decor: 

  • vișine din compot, 
  • 1 plic gelatină roșie pt decor (tort gelee, dr.Oetker)

Mod de preparare

Blat: 

Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte compoziția in două parți egale. O parte se amestecă cu cacao iar o parte va rămâne albă. Se pune aluatul in două pungi cu ajutorul cărora se vor trasa linii alternante albe și negre intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 min. Se lasă să se răcească, se scoate din tavă si se taie in două pe orizontală.

Crema:

Se pune compotul de vișine intr-un vas impreună cu praful de budincă si zaharul,  și se fierbe până când se ingroașă. Compotul poate fi înlocuit și cu suc natural de vișine.

Asamblarea:

Se umple blatul cu 1/3 din cremă, restul se intinde deasupra. Peste cremă se așează vișine din compot și se toarnă gelatina roșie, preparată conform instrucțiunilor de pe pachet , cu compot de vișine.  Se lasă prăjitura la rece să se inchege jeleul. Se taie după preferință.

Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-cu-jeleu-de-viine-16923.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de Oana

Cheesecake cu fructe de padure

Mai intai se zdrobesc biscuitii si amaretti, eu i-am pus la robot. In loc de biscuiti digestivi am gasit la Megaimage niste biscuiti sfaramiciosi cu scortisoara, o bunatate! Biscuiti maruntiti se...

Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata

Postat de deyutzky

Muffins cu ciocolata

Intr-un bol se amesteca faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si laptele caldut si mixam. Punem si crema de ciocolata impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2011, 18:38
arata bestial
la 04.02.2011, 18:47
ce buna o fi fost
la 04.02.2011, 18:48
Daca este si la gust asa cum arata am pus-o la favo sa o incerc
la 04.02.2011, 18:48
a iesit foarte frumoasa....
la 04.02.2011, 18:59
ti-a iesit bine bine

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking