Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Postat de Poliana in Prajituri
17 Sep 2012 | 8635 vizualizari
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

O prajiturica simpla, cu fructe de sezon, dar extrem de buna! Super pufoasa, nici nu mi-as fi imaginat ca ar putea sa creasca asa mult, asadar la aspect am fost foarte multumita. Stiu ca e cunoscuta ca si prajitura 'Valurile Dunarii', nu o sa-i schimb eu numele, doar ca i-am gasit o alternativa care mie mi-a placut mai mult.

Ingrediente

Ingrediente blat
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 pachet praf copt
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 300 gr prune
Ingrediente crema
  • 400 gr branza de vaci
  • 150gr smantana grasa
  • 110 gr zahar pudra + 1 lingurita zahar vanilat
  • 75 gr unt
  • prune pentru decor

Mod de preparare

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul. Am folosit zahar pudra de data aceasta ca sa-mi fac viata mai usoara, si sa reduc timpul de mixare a zaharului cu untul.
Bun, dupa ce am mixat untul cu zaharul adaugam galbenusurile cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si mixam la viteza mica.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in compozitie. Pana aici nimic greu.

Compozitia o impartim in doua parti, cat de cat egale sa fie. Eu am lasat un strop mai mult pentru partea maro, pentru ca m-am gandit ca daca va fi jos, o sa fie nevoie de mai mult cantitate ca sa arate la fel de crescuta ca si cea alba. Nu stiu daca are sens ce spun, dar asa am gandit eu :P. Ok, asadar in partea (putin) mai multa adaugam cele doua linguri de cacao si amestecam usor.

Tapetam o tava patrata de 24/24cm cu hartie de copt si turnam partea maro. Peste ea punem cu grija partea alba si nivelam.
Prunele le taiem in sferturi si le 'infigem' in tava din loc in loc. Dam la cuptor la 170 de grade pentru 25-30 de minute, vedeti voi in functie de cum se umfla/rumeneste/miroase in bucatarie. Cang e gata o scoatem pe un gratar la racit.

Pentru crema punem toate ingredientele la blender si le mixam bine, nu are rost sa ne complicam si sa le luam pe rand pentru ca ne-am complica inutil. Crema o intindem peste prajitura racita, o portionam si punem cate o jumatate de pruna in varful fiecarei felii, si cam asta a fost treaba.

Initial ma gandisem sa decorez cu caramel, dar am zis ca n-ar rost sa o incarc suplimentar, si fructele sunt mai de efect, mai ales cand e sezonul lor. Asa ca am ramas la fructe! Simplu si rapid, cam asa as caracteriza prajiturica asta...dar as mai adauga - binenteles - si delicioasa! Se putea altfel???

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Aluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina, o turnam in...

Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Postat de adela1981

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

  Pentru blat pregatim asa: Albusurile si apa se bat spuma, apoi  adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2012, 22:59
vaaaai, cum arata
la 17.09.2012, 23:03
m-ai omorat fata salivez necontrolat
musai sa-mi faci cand vin la Cluj
la 17.09.2012, 23:03
fain arata
la 17.09.2012, 23:03
Gaby, multumesc
la 17.09.2012, 23:05
Dia, fac cum sa nu

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking