Prajitura cu branza si prune

Postat de bitza in Prajituri
15 Aug 2011 | 4710 vizualizari
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune este o prajitura delicioasa de sezon

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 60 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite(dr.Oetker)
  • Vanilie
  •  Crema de branza:
  • 250 g crema de branza
  • 2 oua
  • 30 g amidon
  • 50 ml lapte
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • 16 prune
  • Scortisoara
  • 2 linguri de zahar.

Mod de preparare

Preparare prajitura cu branza si prune

Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii. Se presara cu zahar si scortisoara.

Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga untul si laptele si se mixeaza. Faina se amesteca cu garantul pt aluat si se incorporeaza in compozitia lichida(este bine sa schimbati paletele mixerului si sa le puneti pe cele pentru aluat). Trebuie sa obtinem un aluat putin lipicios,dar care se poate modela. Se lasa deoparte.

Crema:

Branzica se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se incorporeaza ouale,pe rand.Se adauga laptele  si vanilia  si se omogenizeaza. La sfarsit se incorporeaza amidonul.

Tava se unge cu unt si se tapeteza cu hartie de copt. Aluatul se intinde pe masa infainata si se aseaza in tava. Se ridica marginile de 2-3 cm. Se toarna crema de branza si se niveleaza. Peste crema se aseaza,in rand jumatatile de prune.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute(primele 15 minute la o temperatura mai ridicata,apoi la temperatura mica pentru a se intarii crema de branza). Dupa coacere se lasa sa se racesaca,se decupeaza marginile si se proportioneaza.

Prajitura cu branza si prune se serveste simpla sau pudrata cu zahar.

Nota: Daca vreti aluatul mai putin inalt atunci folositi jumatate sau 2/3 din plicul pentru aluat.Pe plic scrie pentru 375 g faina,dar mie mi s-a parut ca a crescutttttttttt :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2011, 21:22
la 15.08.2011, 21:41
FOARTE FAIN
la 15.08.2011, 21:47
excelenta
la 15.08.2011, 21:53
super buna
la 15.08.2011, 22:05
super arata

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking