Prajitura Mozaic

Postat de margo in Prajituri
28 Apr 2015 | 5765 vizualizari
Prajitura Mozaic

Este o delicioasa prajitura cu doua blaturi cu texturi diferite,crema de vanilie si o glazura de ciocolata. Aspectuoasa,colorata, pufoasa este desertul perfect, binevenit oricand.

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 6 oua,
  • 6 ling zahar,
  • 6 ling faina,
  • 3 ling ulei,
  • 3 ling apa,
  • un praf sare.

Blat 2:

  • 7 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • o cana de nuci prajite si taiate,
  • 1 cana rahat taiat cuburi (eu nu am avut suficient si am completat cu ciocolata taiata cuburi),
  • o cana de visine,
  • 1/2 cana faina,
  • un praf de copt,
  • un praf sare.

  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 1 cana zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 250 g unt,
  • vanilie

  • Glazura:
  • 100 g ciocolata,
  • 2 linguri lapte,
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Blat 1: Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.Se adauga,treptat,uleiul si se omogenizeaza. La urma se adauga apa. Albusurile se bat spuma tare, pana se tin de paletele mixerului. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet. Peste spuma de albusuri se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca incet, cu o spatula. La urma se incorporeaza faina cu miscari lente, de jos in sus. Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit.

Blat 2: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand se tin de peretii vasului se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se topeste. Se adauga nucile, visinele, rahatul si faina cu praful de copt. Se amesteca incet,cu o spatula. Compozitia se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate si se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul,laptele si esenta de vanilie pe baie de aburi pana se ingroasa. Cand a capatat consistenta dorita,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se freaca spuma. Treptat se adauga crema de oua si se amesteca.

Glazura: Cicolata se topeste pe foc impreuna cu laptele si uleiul.

Blatul 1 se taie in doua,pe orizontal, rezultand doua foi. Pe una din foi se intinde jumatate din crema, se pune blatul de albus peste care se intinde a doua jumatate de crema. Se acopera cu a doua foaie de blat, iar deasupra se toarna glazura.

Prajitura se da la rece pana se intareste glazura. Se taie cu un cutit umed.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Mozaic

Postat de RODIMUR

Desert prajitura Mozaic

În prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt. Se separă albușurile de gălbenușuri...

Citeste continuarea

Desert prajitura Mozaic cu fructe

Postat de eumimi

Desert prajitura Mozaic cu fructe

  Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, iar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2015, 14:10
la 28.04.2015, 14:14
la 28.04.2015, 14:27
la 28.04.2015, 14:33
buna
la 28.04.2015, 14:59
Foarte buna e!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking