Prajitura Negresa ca la mama acasa

Postat de elucubratiiculinare in Prajituri
29 Oct 2012 | 13547 vizualizari
Prajitura Negresa ca la mama acasa

Ingrediente

  • Blat:
  • 13 linguri apa,
  • 4 oua,
  • 1 pachet margarina,
  • 4 linguri cacao,
  • 1+ 1/2 cana zahar,
  • 1 cana faina,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • o lingurita amoniac,
  • o lingurita otet.
  • Glazura:
  • 15 linguri apa,
  • 3 linguri cacao,
  • 100 g ciocolata menaj,
  • 5 linguri zahar.

Mod de preparare

Punem la fiert apa cu zaharul si cacao, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza ingredientele. Trebuie sa dea cateva clocote, dupa care se lasa sa se raceasca putin (max 2-3 minute). Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, faina amestecata cu praful de copt si amoniacul stins in otet. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma. Compozitia o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru ~ 40 minute.

Intre timp pregatim si glazura. Se amesteca apa cu zaharul, cacao si ciocolata de menaj. Se pune la foc mic pana se topeste toata ciocolata. Se toarna fierbinte cand scoatem prajitura din cuptor. In glazura puteti adauga nuci sau alune tocate marunt sau presaram nuca de cocos.  

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

Postat de Creatsa

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil....

Citeste continuarea

Desert prajitura Intercontinental

Postat de mirela0911

Desert prajitura Intercontinental

Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2012, 20:07
imi place mult negresa,mai ales daca are si nuca multa
la 29.10.2012, 20:12
ce faina-i
la 29.10.2012, 20:50
vreau si eu
la 29.10.2012, 20:53
la 29.10.2012, 20:54
Buna, buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking