Prajitura Noire

Postat de gaby_d in Prajituri
28 Mai 2011 | 12608 vizualizari
Prajitura Noire

Asa cum am mai spus, exista retete pe care e suficient sa le vad o data, ca sa aiba un impact obsedant asupra mea :))). Daca altele stau cuminti si-si asteapta randul, aceasta da din coate sa fie prima: executata si savurata pana la ultima firimitura. Asa s-a intamplat cu aceasta Noire, care mi-a facut noptile si mai negre intrebandu-ma soptit dar sinistru: cand ma faci? cand ma faci? cand ma faci? :)))) Te-am facut, mai! Ia sa vad, ce mai zici cand n-o sa mai fii nici macar o firimitura-n coltul gurii? :)) Licutza face niste pozeeeee, de raman la propriu cu gura cascata. Are talent fotografic cu carul. Cred ca in primul rand din "vina" asta a avut asa coliziune asupra retinei mele , inainte de pasiunea mea pentru..ciocolata! Ce mai stiu a lungi vorba fara rost :))). Pentru aceasta prajitura, Licuta a folosit ciocolata amaruie , dar pentru ca puilor mei nu le place, eu am pus ciocolata cu lapte dar am mai adaugat cacao in amestec.

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti
  • 4 linguri cacao neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca nebatuta
  • 15 gr gelatina
  • 2 linguri coniac (eu am pus whisky, nu am avut coniac)
  • o lingura cu varf zahar pudra
Pentru sosul de ciocolata
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml  frisca lichida

Mod de preparare

Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot. Eu nu am avut cu cacao, asa cum prevedea reteta si am folosit biscuiti fara cacao dar am adaugat cacao neagra, doua linguri. Am topit 75 gr unt si am pus peste biscuiti , framantand cu mana.
Am tapetat o forma de chec cu folie alimentara si am pus amestecul presand usor cu o lingura. Eu am o tava destul de lata si lunga , voi puteti pune intr-o tavita de chec mai mica dac-o vreti inalta.
Am bagat la frigider.

Am topit pe baie de abur ciocolata impreuna cu doua linguri frisca.
Am racit si am adaugat zaharul pudra, frisca, cacaua, whisky-ul si restul de unt.
Eu am bagat blenderul, nu cred ca > conteaza atat de mult consistenta amestecului, gelatina va fi cea care o va lega.

Am pus intr-un castronel metalic gelatina impreuna cu 150 ml apa. Am lasat aprox. 5 minute (chiar nu are importanta cat timp o lasati) apoi am pus pe baie de abur si am lasat pana s-a diluat complet.
Am adaugat peste amestecul de ciocolata.
Am turnat compozitia rezultata peste biscuiti si am dat la frigider.

Am lasat peste noapte.
Am rasturnat si am taiat-o-n doua. (nu am platou asa de lung)
Am preparat sosul prin topirea la foc mic a ingredientelor si am turnat usor peste prajitura.


Am ornat cu cirese.
Puteti pune ciocolata rasa, frisca, inghetata....

Deja am mancat 4 felii . Zau nu stiu unde o sa ajung asa.:-S

 

ps. la mine s-au format 3 straturi in loc de doua; nu am idee de ce :D.
Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (147)
Retete similare

Prajitura Noire cu zmeura

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura Noire cu zmeura

Cum pregatim prajitura: Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul. Tapetam o tava de chec...

Citeste continuarea

Noire (Reteta cu numarul 200!)

Postat de Dya

Noire (Reteta cu numarul 200!)

Dam biscuitii pe razatoare (sau ii zdrobim) si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt. Omogenizam compozitia obtinuta, o punem intr-o tava (unsa cu foarte putin ulei sau acoperita cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2011, 08:20
ce bunatate vreau si eu o felie gaby
la 28.05.2011, 08:21
Carla, te servesc si am si cafea fierbinte
Merge asa de bineeee. Nu e "grea" deloc. Se combina asa de bine straturile
neatza.
la 28.05.2011, 08:25
Multumesc, ca ai incercat reteta. A iesit super prajitura. La fel si pozele.
la 28.05.2011, 08:26
la 28.05.2011, 08:28
Licutza, eu multumesc mult.
Imi place foarte mult,. Cu siguranta o voi repeta.
Cu pozele, m-am straduit, dar nu voi face ce faci tu nici peste 100 de ani
ms

Vezi toate comentariile (147)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking