Ingrediente
Ingrediente Blat
- 10 oua
- 1 praf de copt
- 21 lg zahar
- 12 lg faina
- 5 lg ulei
- 5 lg apa
- 3 lg cacao
Crema
- 1 l frisca
- 60 gr gelatina
- 7 oua
- 14 lg zahar
- 15 lg apa pt a inmuia gelatina
- fructe daca vreti dar este posibil sa nu se mai intareasca din cauza fructelor la fel de bine.
Deasupra
- 250 ml frisca
- 1 pg nuca de cocos
- 1 portocala
Mod de preparare
Blatul
Se bat albusurile spuma cu zaharul ,intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si cacao, si se pun treptat peste albusuri, cu galbenusurile, apa si uleiul. Se baga la cuptor la 140 grade pana se coace.. se incearca cu scobitoarea.
Crema
Se pune gelatina la inmuiat, se bate frisca si albusurile separat, se dau la frigider. Gelatina se pune cu galbenusurile si cu doua lg zahar la baie de aburi pana se topeste si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca toate ingredientele si asta este crema...
Apoi se bate frisca de pus deasupra, se intinde peste prajitura, se pune si nuca de cocos , se portioneaza si se aseaza portocalele in forma de papion sau orice altceva...
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Papion" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|