Ingrediente
Pt. blat:
- 7 oua
- un praf de sare
- 7 lg zahar
- 7 lg faina
- 7 lg pline cu nuca macinata
- 1 plic praf de copt
Pt. crema:
- 2 oua
- 5 lg zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 lg faina
- 300 ml lapte
- 200 g unt
- aschii de ciocolata
Mod de preparare
Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza totul si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua.
Crema: Intr-o craticioara, se bat bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu telul pentru a nu face cocoloase. Se transfera pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.
Pe un platou, se pune primul blat, se unge cu jumatate din crema si se pune al doilea blat. Deasupra se unge cu restul de crema si se presara aschii de ciocolata. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|