Ingrediente
Pentru chec:
- 2 oua
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri de cacao
- 300 ml lapte pt insiropat
Pentru crema:
- 120 g faina
- 120 g zahar
- 600 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
Pentru ornat: fistic, fulgi de ciocolata, nuca de cocos, bomboane de ciocolata etc.
Mod de preparare
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava (dreptunghiulara sau patrata) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180 grade C timp de 30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Dupa ce scoatem checul din cuptor il lasam sa se raceasca 3 minute si il stropim cu 300 ml de lapte rece.
Pentru crema, amestecam intr-o cratita faina cu laptele si zaharul. Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand cu telul pana se ingroasa ca budinca. Lasam crema la racit si pregatim frisca. Frisca lichida o mixam pana se intareste dupa care o amestecam cu crema rece. Astfel vom obtine o crema mai fina si spumoasa.
Crema obtinuta o turnam peste chec, nivelam cu o spatula si ornam prajitura dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Piano" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|