Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda

Postat de pusikmea in Prajituri
27 Apr 2011 | 37734 vizualizari
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda

din ingredientele de mai jos mi-au iesit 2 prajituri

Ingrediente

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • ~ 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri de ulei
  • pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri de miere
  • piersici din compot
  • doua plicuri gelatina
  • pentru glazura:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

 

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic. Dupa ce s-a copt il lasam la racit dupa care il taiem in 2 parti egale.

Insiropam blatul foarte putin, dupa care pregatim crema: Mixam fisca, adaugam mierea si omogenizam comopozitia.

Taiem piersicile cubulete le lasam la scurs si le punem peste frisca.

Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet dupa care o turnam in fir subtire peste frisca si omogenizam compozitia. Punem jumatate de crema peste primul blat si jumatate peste celalalt.

Pregatim glazura oglinda:

Topim ciocolata impreuna cu frisca, dupa care o amestecam cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachet si o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea. Cand incepe sa se intareasca o turnam peste crema.

Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Kaiserschmarrn

Postat de Oana

Kaiserschmarrn

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu zmeura

Postat de mirela0911

Desert Tiramisu cu zmeura

Intr-un bol se mixeaza smantana pentru frisca pana devine mai consistenta. In alt bol se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se adauga pe rand frisca si se mixeaza impreuna. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2011, 14:57
foarte buna
la 27.04.2011, 14:59
multumesc motan
la 27.04.2011, 15:02
mai da ce-i aici ?eu una cred ca vin la tine,ca ai prea multe bunatati
la 27.04.2011, 15:03
ce bunatate
la 27.04.2011, 15:04
mihaela, te astept cu mare drag

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking