Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii

Postat de Valclaudia in Dulciuri
29 Noi 2016 | 3146 vizualizari
Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii

Ingrediente

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 10 linguri faina alba cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 gr. prune
  • 7 biscuiti simpli din comert zdrobiti
  • 50 gr. stafide sultana aurii
  • 1 sticuta esenta de rom
  • zahar pudra

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Adaugam uleiul in fir subtire, mixam la viteza mare.

Adaugam apoi apa, tot in fir subtire, amestecam.

In amestecul obtinut, incorporam alternativ faina si albusuri batute pana epuizam cantitatile.

La aceasta operatiune renuntam la mixer in favoarea unei linguri de lemn. Amestecam usor, sa nu se lase spuma de albusuri.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.

Nivelam, apoi presaram biscuitii zdrobiti.

Peste acestia, asezam jumatati de prune si stafide tinute 10 minute in esenta de rom.

Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute, facem testul cu scobitoarea.

Scoatem tava, lasam prajitura la racit in tava. La final, presaram zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocolata de casa (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Ciocolata de casa (reteta video)

Se pune zahărul cu apa pe foc, şi se fierbe până când se leaga bine (cam 10 min) (secretul: până când se face aţe). Cât siropul este pe foc, laptele praf şi...

Citeste continuarea

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Postat de privatelaura

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2016, 17:32
Ai facut pufosenii si nici nu carcotesc...
la 29.11.2016, 17:49
Bună pufoșemia cu prune!
la 29.11.2016, 18:21
Yamyy!
la 29.11.2016, 18:29
Si cu prune si cu stafide, trebuie sa fie o nebunie!
la 29.11.2016, 18:30
buna

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking