Prajitura Raffaello
Postat de gaby_d in Prajituri 13 Dec 2009 | 18100 vizualizari
O prajiturica preluata de pe blogul Laurei Sava
.Multumesc Laura!E delicioasa!
Am modificat putin cantitatile.
Am facut prajitura intr-o tava de 20/30cm.
...
E incredibil de fina si de buna!(desi..stiu ca nu merit 5furculite..ca-i moale crema :d)
Azi,mai mult pe langa frigider am dar tarcoaleļ))))
Inapoi la reteta
|
Comentarii (34)
la 13.12.2009, 20:15
Un sfat: poate daca este frisca mai tare rezultatul va fi mai bun. Ca sa se intareasca frisca cand o mixezi e bine sa adaugati la sfarsit cateva picaturi de zeama de lamaie si apoi mai mixati, se intareste imediat
Sper sa va fie de folos si data viitoare sa iasa crema mai consistenta![](/templates/default/images/smiley/thumbsup.gif)
la 13.12.2009, 20:18
Rivka, daca folosesti o ciocolata de foarte buna calitate si oleaca mai putina frisca e posibil sa iasa. Daca pui unt in crema nu va mai fi ganache
ci doar o crema de ciocolata alba. Delicioasa dealtfel.
la 13.12.2009, 20:20
Gaby, am folosit si eu candva ciocolata alba de menaj pentru ganache si am avut un esec grozav.
Nu stiu care e problema ei, dar nu e potrivita pt crema asta. E buna si varianta ta, dar iarasi n-o sa mai fie ganache
ci doar un mousse de ciocolata alba.
Delicios dealtfel.
la 13.12.2009, 21:34
nah ca imi face site-ul probleme se blocheaza si nu mai reusesc sa accesez inmomentul cand deja am deschis o reteta.
din experienta mea cu ciocolata alba (tableta) daca o topesc se..."taie" da , nu se mai intareste si devine asa...consistenta taiata...arata nu prea apetisant...
probabil ca depinde de ciocolata
la 14.12.2009, 09:29
cred ca da Rivka...chiar nu stiu..ca altadata mi-a iesit bine![](/templates/default/images/smiley/winking.gif)
la 14.12.2009, 10:30
vreau si yo o portie ![](/templates/default/images/smiley/20.gif)
![](/templates/default/images/smiley/20.gif)
eu fac bomboane raffaello, dupa o reteta pe care o am de vreo 8 ani de la soacra-mea
la 14.12.2009, 11:37
.hai.ultima bucatica e a ta.
n-am facut ,inca,bomboane
cred ca s-ar termina adata cu facutul![](/templates/default/images/smiley/ras.gif)
la 14.12.2009, 15:02
Miammmm, ce bunatateeeeeeeeee!
Cred ca merg niste migdale peste crema, doar asa e raffaello, nu??
Si eu cred ca merge pus in crema niste intaritor de frisca!! 100% se intareste! A doua zi, dupa ce mixezi crema, pui un pliculet de intaritor!
O trec la favorite!! poate fac de Craciun
la 14.12.2009, 15:53
buna ideea Onuto
si migdale in crema si intaritor si parol daca mai incercati altceva.
la 06.01.2010, 13:59
Am facut-o cu mici modificari si a iesit excelent.Am insiropat blatu dupa sfatul autoarei
.Iar la crema am pus mai multa ciocolata alba .am pus cam multa esenta de migdale
si a fost cam aromata .E excelenta asa!
la 11.01.2010, 16:59
tocmai ce am terminat prajitura si mi-am dat seama ca are un defect dureaza prea mult pana o degusti
si citind toaaate comentariile am insiropat primul blat am luat migdale le-am prajit putin si le-am tocat nu foarte marun tsi le-am amestecat cu jumatate din crema folosita pt primul strat de crema .abia astept sa o gust si am uitat sa spun am adaugat intoritor de frisca cand am batut crema si mi s-a parut k ca si consistenta ![](/templates/default/images/smiley/19.gif)
si am uitat sa va spun ca am cautat 2 zile ciocolata alba vrac si abia am gasit si esenta de migdale
la 12.01.2010, 17:47
wow!!!abia astept parerea!sa nu uiti sa scrii.ok?![](/templates/default/images/smiley/sarut.gif)
![](/templates/default/images/smiley/imbratisare.gif)
la 12.01.2010, 18:19
si eu am facut prajitura asta si am pus 1 plic de gelatina in crema, desi mi s+a parut cam multicel, ca a iesit prea tare si a trebuit sa o mai inmoi cu un pic de lapte.
. dar a iesit delicioasa !
la 15.01.2010, 10:53
prajitura asta se savureaza e delicioasa
COMENTEAZA