Prajitura Raffaello

Postat de Luana in Dulciuri
6 Iun 2015 | 3873 vizualizari
Prajitura Raffaello

pentru amatorii de nuca de cocos si cioco alba :)

Ingrediente

  • Blatul 1
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100ml lapte ( dak aveti de cocos este perfect)
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Blatul 2
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150 gr cocos
  • 2 lg faina
  • 1/2 pachete praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 700 ml smantana dulce pt frisca
  • 750 ciocolata alba
  • 1-2 lg lichior de cocos
  • un plic gelatina

Mod de preparare

Crema

Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde.

Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie .

Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste.

Se adauga gelatina si lichiorul .

Se mixeaza bine.

Blatul 1

Se separa ouale, galbenusurile se freca cu 100 gr zahar laptele si uleiul.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar , se amesteca cu galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt .

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cira 20-25 min.

Blatul 2

Albusurie se bat spuma ca la bezea se agauga nuca de cocos si faina amestecata cu praf de copt si estenta de vanilie.

Compozitia de toatna intr-o tava tapetata cu harite de copt si se coace circa 20 minute.

Asamblare

Blatul 1 este baza , se insiropeaa cu lichior de cocos sau lapte de cocos .

Se pune jumatate din crema si se niveleaza .

Se aseaza batul 2 si restul de crema .

Se acopera totul cu nuca de cocos si se da la rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Blat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Raffaello

Postat de merisor67

Reteta de prajitura Raffaello

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru. Separăm albușurile de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 06.06.2015, 13:57
cred ca-i delicioasa~!
la 06.06.2015, 14:25
la 06.06.2015, 15:09
Ce bunatate
la 06.06.2015, 15:25
buna rau
la 06.06.2015, 15:37
Cam buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking