Ingrediente
- Blatul 1
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 100 ml ulei
- 100ml lapte ( dak aveti de cocos este perfect)
- 100 gr zahar
- 100 gr faina
- 1 praf de copt
- Blatul 2
- 5 albusuri
- 150 gr zahar
- 150 gr cocos
- 2 lg faina
- 1/2 pachete praf de copt
- esenta de vanilie
- Crema
- 700 ml smantana dulce pt frisca
- 750 ciocolata alba
- 1-2 lg lichior de cocos
- un plic gelatina
Mod de preparare
Crema
Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde.
Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie .
Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste.
Se adauga gelatina si lichiorul .
Se mixeaza bine.
Blatul 1
Se separa ouale, galbenusurile se freca cu 100 gr zahar laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar , se amesteca cu galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt .
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cira 20-25 min.
Blatul 2
Albusurie se bat spuma ca la bezea se agauga nuca de cocos si faina amestecata cu praf de copt si estenta de vanilie.
Compozitia de toatna intr-o tava tapetata cu harite de copt si se coace circa 20 minute.
Asamblare
Blatul 1 este baza , se insiropeaa cu lichior de cocos sau lapte de cocos .
Se pune jumatate din crema si se niveleaza .
Se aseaza batul 2 si restul de crema .
Se acopera totul cu nuca de cocos si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|