Prajitura rapida cu visine si nuca

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
1 Apr 2016 | 4519 vizualizari
Prajitura rapida cu visine si nuca

Pentru ca inca am visine pe stoc si trebuiesc terminate, ca acum apar altele, am pus de-o prajitura. M-am inspirat de la bucatatars Ksenya, eu am mai modificat pe ici pe colo...

Ingrediente

  • 100 g nuci taiate grosier
  • 8 oua
  • 150 g zahar brun
  • 5 linguri unt topit ( 80% grasime)
  • 9 linguri faina
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar valinilat
  • cca 500 g visine ( fie congelate, fie coonservate, cum aveti)
  • zahar pudra pentru tavalit visine si pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un castron punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si zaharul valinilat si mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn, dupa ce am omogenizat bine, adaugam untul topit , amestecam usor sa se incorporeze bine, la final adaugam faina cernuta bine si o incorporam pana obtinem un aluat omogen. Tapetam  tava cu hartie de copt ( 35/25 cm), apoi turnam compozitia in tava si nivelam. Visinile scrurse de zeama (le-am lasat de seara sa se dezghete si sa se scurga), le trecem prin zahar pudra si apoi le asezam in tava, peste ele presaram nuca taiata, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lscoate din cuptor se lasa sa se raceasca apoi s eportioneaza si s epudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert cozonac cu gem, de post

Postat de Reli_B

Desert cozonac cu gem, de post

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia.   Intr-un bol...

Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de rocsi_1612

Buturuga de Craciun

Crema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2016, 15:02
hai ca ma 'nervezi!
la 01.04.2016, 15:02
delicioasa
la 01.04.2016, 15:09
Lili, hai ca poate erai prea linistita...
la 01.04.2016, 15:10
eram.... merg sa ma linistesc iar.
la 01.04.2016, 15:11
Cu visineeee! ce buna! Bine, era la fel de buna si cu fragi

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking