Ingrediente
- Aluat:
- 250 g faina
- 130 g unt
- 150 g zahar
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- un praf sare
- Caramel:
- 200 g zahar
- 6 piersici medii ( cam 1 kg-1.2 kg)
Mod de preparare
Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot si se curata de coaja.
Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste caramel. Eu am avut o tava de 27 cm diametru.
Aluat: Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.Se mixeaza untul cu zaharul, zaharul vanilinat,apoi cate un ou , pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt si sare si se pune peste compozitia de unt si oua, alternand cu laptele.
Aluatul se toarna peste piersicile din tava , se niveleaza si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius,timp de 45 minute.Dupa ce s-a copt se lasa 5 minute .Se trece cu un cutit pe marginea tavii,pe a o desprinde si se pune o farfurie (mai mare decat tava)deasupra ei si se rastoarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|