Prajitura rasturnata cu piersici si caramel

Postat de cristina1985 in Prajituri
28 Aug 2017 | 8916 vizualizari
Prajitura rasturnata cu piersici si caramel

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 130 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf sare
  • Caramel:
  • 200 g zahar
  • 6 piersici medii ( cam 1 kg-1.2 kg)

Mod de preparare

Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot  si se curata de coaja.

Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste caramel. Eu am avut o tava de 27 cm diametru.

Aluat: Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.Se mixeaza untul cu zaharul, zaharul vanilinat,apoi cate un ou , pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt si sare si se pune peste compozitia de unt si oua, alternand cu laptele.

Aluatul se toarna peste piersicile din tava , se niveleaza si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius,timp de 45 minute.Dupa ce s-a copt se lasa 5 minute .Se trece  cu un cutit pe marginea tavii,pe a o desprinde si se pune o farfurie (mai mare decat tava)deasupra ei si se rastoarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom

Postat de comanligia

Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom

La inceput separam albusurile de galbenusuri pe care le batem spuma cu putina sare, cu un mixer.Galbenusurile se freaca cu praful de copt intr-un bol separat. Peste albusurile spuma adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si crema de branza

Postat de caroline

Desert prajitura cu banane si crema de branza

Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa.  Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2017, 17:49
Cred ca este tare buna
la 28.08.2017, 18:26
Este aromata,datorita untului si caramelului.
la 28.08.2017, 18:30
Buna!
la 28.08.2017, 23:53
la 29.08.2017, 12:47

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking