Prajitura rasturnata cu visine si caise

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
10 Iul 2016 | 3586 vizualizari
Prajitura rasturnata cu visine si caise

O prajitura usoara cu fructe de vara.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • un plic praf de copt
  • 500 g visine
  • 500 g caise
  • 50 g unt
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Spalam bine caisele si visinele. Scoatem samburii si taiem caisele cuburi mai mari. Distribuim untul intr-o tava, asezam visinele si caisele peste unt si apoi presaram cele 150 g zahar. Introducem tava la cuptor pana pregatim blatul.

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele mixand in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.

Soatem tava din cuptor, turnam copozitia de blat si introducem tava din nou la cuptor pana se coace blatul.Facem testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se raceasca apoi o rasturnam pe un platou.Se poate orna cu frisca sau alta crema.Noi am servit-o asa simpla, fara frisca sau alta crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu Ricotta

Postat de caroline

Prajitura cu Ricotta

Punem intr-un bol ricotta impreuna cu zaharul si amestecam bine cu ajutorul unui tel ( sau putem folosi mixerul) . Adaugam apoi ouale si amestecam in continuare.  Untul trebuie sa fie...

Citeste continuarea

Eclere pas cu pas (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Eclere pas cu pas (reteta video)

Prima data ne ocupam de aluatul pentru eclere. Punem la fiert apa cu laptele adaugam untul si praful de sare si lasam totul sa fiarba pana se topeste untul. Adaugam apoi toata faina si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2016, 14:53
Delicios!
la 10.07.2016, 14:58
buna
la 10.07.2016, 15:07
mmmm
la 10.07.2016, 15:25
Ce bunaciune!
la 10.07.2016, 15:36
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking