Prajitura rasturnata cu visine si caise

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
10 Iul 2016 | 3607 vizualizari
Prajitura rasturnata cu visine si caise

O prajitura usoara cu fructe de vara.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • un plic praf de copt
  • 500 g visine
  • 500 g caise
  • 50 g unt
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Spalam bine caisele si visinele. Scoatem samburii si taiem caisele cuburi mai mari. Distribuim untul intr-o tava, asezam visinele si caisele peste unt si apoi presaram cele 150 g zahar. Introducem tava la cuptor pana pregatim blatul.

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele mixand in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.

Soatem tava din cuptor, turnam copozitia de blat si introducem tava din nou la cuptor pana se coace blatul.Facem testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se raceasca apoi o rasturnam pe un platou.Se poate orna cu frisca sau alta crema.Noi am servit-o asa simpla, fara frisca sau alta crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu afine si crema de cafea

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu afine si crema de cafea

Blatul: Separati ouale, galbenusurile le mixati cu zaharul brut. Adaugati uleiul, laptele si vanilia, amestecati. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un...

Citeste continuarea

Choux cu ciocolata si caramel

Postat de Creatsa

Choux cu ciocolata si caramel

Pentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2016, 14:53
Delicios!
la 10.07.2016, 14:58
buna
la 10.07.2016, 15:07
mmmm
la 10.07.2016, 15:25
Ce bunaciune!
la 10.07.2016, 15:36
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking