Ingrediente
Blat :
- 6 oua,
- 7 lg zahar,
- 7 lg apa rece,
- 3 lg cacao,
- 6 lg faina,
- 1 plic praf de copt
Sirop :
- 2 lg zahar,
- 100 ml apa
- 1 lingurita esenta de rom(nu din fiola)
Crema :
- 600 ml crema patiserie(frisca lichida)
- 1 ciocolata amaruie,
- 3 ciocolate cu lapte,
- 2 lg ness(4 pliculete)
- 1 intaritor frisca
Glazura :
- 100 g ciocolata cu lapte,
- 1 lg unt,
- 2 lg lapte,
Mod de preparare
Crema:
Pe aburi,intr-o craticioara, punem frisca , ciocolata, ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece.
Blat:
Mixam ouale cu zaharul pana se albesc, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecand cu o lingura usor de jos in sus, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si o bagam in cuptorul in prealabil incalzit.E gata cand trece testul scobitorii(25 min la mine) Dupa ce blatul se raceste il taiem in doua.
Sirop:
Caramelizam putin zaharul pe foc apoi adaugam apa,lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.
Glazura:
Punem laptele,untul si ciocolata pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam pana e aproape rece si apoi turnam peste blatul de deasupra.
Presarati eventual bombonele,sau faceti moturi din frisca sau crema(eu am oprit crema ca mi s-a parut multa)
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura RIGO-JANCSI" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|