Prajitura Roxana

Postat de reisnaor_2006 in Prajituri
21 Dec 2014 | 5916 vizualizari
Prajitura Roxana

Rapida si usoara.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 lg de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 lg de ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 1 Creme Ole cu gust de vanilie
  • 300 ml de lapte
  • Ornat:
  • 1 compot de ananas
  • 150 ml frisca Meggle
  • 3 picuri de colorant alimentar rosu
  • Ptr insiropat:
  • zeama de la compotul de ananas

Mod de preparare

Pregateşti blatul aşa: Baţi albuşurile foarte bine, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand se întareşte. Adaugi uşor galbenuşurile pana se încorporeaza, pui apoi o lingura de ulei şi faina. Aromezi cu esenţa de vanilie şi coaja rasa de lamaie.

Tapetam o tava cu unt si faina,turnam compozitia si lasam la cuptor la 200 de grade 10 minute.

Intr-un vas punem 300 ml de lapte rece,continutul plicului de creme Ole si mixam pana are o consistenta groasa.Cand blatul este facut si racit il insiropam cu zeama de la compotul de ananas si punem crema deasupra.Feliile de ananas le repartizam pe crema si deasupra ornam cu frisca batuta cu o lingura de zahar si colorantul alimentar. Se tine la rece 10 minute.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Roxana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert pariziene cu branza dulce

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...

Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de Oana

Tarta cu mere

Mai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2014, 17:09
la 21.12.2014, 17:17
la 21.12.2014, 17:19
la 21.12.2014, 17:20
sa inteleg ca este TOATA pentru mine este super :- bd
la 21.12.2014, 17:22
multumesc

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking