Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 lg de zahar
- 5 lg de faina
- 1 lg de ulei
- 1 esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- Crema:
- 1 Creme Ole cu gust de vanilie
- 300 ml de lapte
- Ornat:
- 1 compot de ananas
- 150 ml frisca Meggle
- 3 picuri de colorant alimentar rosu
- Ptr insiropat:
- zeama de la compotul de ananas
Mod de preparare
Pregateşti blatul aşa: Baţi albuşurile foarte bine, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand se întareşte. Adaugi uşor galbenuşurile pana se încorporeaza, pui apoi o lingura de ulei şi faina. Aromezi cu esenţa de vanilie şi coaja rasa de lamaie.
Tapetam o tava cu unt si faina,turnam compozitia si lasam la cuptor la 200 de grade 10 minute.
Intr-un vas punem 300 ml de lapte rece,continutul plicului de creme Ole si mixam pana are o consistenta groasa.Cand blatul este facut si racit il insiropam cu zeama de la compotul de ananas si punem crema deasupra.Feliile de ananas le repartizam pe crema si deasupra ornam cu frisca batuta cu o lingura de zahar si colorantul alimentar. Se tine la rece 10 minute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Roxana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|