Prajitura roz

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
3 Noi 2016 | 3066 vizualizari
Prajitura roz

E cu zmeura, deci a devenit un pic roz.....restul e cu ce am avut la indemana, mama o sa zica ca iar m-am complicat, ea a vrut o prajitura simpla sa o duca undeva.....la mine simplu e prea complicat.....:)))))))

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 60 g unt cu 70% grasime
  • 2 linguri cacao, nu pline
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 300 g ciocolata alba Schogetten
  • 290 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 40 g unt moale
  • 4 foi de gelatina
  • 200 g zmeura - oprim cca 35 de zmeurici pentru ornat
  • Decor
  • zmeura
  • ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Mai intai am topit untul, apoi am batut albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez bine. Am adaugat ingredientele uscate, praful de copt, faina si cacaoa si am omogenizat, la final am incorporat albusul batut spuma tare, avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava deja pregatita, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 175-180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca. cat timp  se raceste pregatim crema.

Crema: Asezam pe foc o cratita cu apa, peste care punem un castron de inox, grija ca apa de sub castron sa nu atinga castronul. Punem ciocolata si o lasam sa se topeasca. Separat punem gelatina la hidratat cu apa rece. cand ciocolata este topita adaugam untul moale si omogenizam, tragem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine de apa, amestecam repede sa se incorporeze bine. Se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei cat timp batem frisca. Cand ciocolata s-a racorit suficient cat sa nu se taie frisca, incorporam frisca cu miscari lente. Apoi adaugam zmeura , nu intreaga, bucatele mici si omogenizam.

Asamblare: Tava in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara asezam blatul apoi intindem crema si uniformizam, ornam cu zmeura cam cate bucatele ne-am gandit sa iasa din aceasta prajitura, mi-au iesit 35 bucati potrivite. Lasam pret de 1 ora la frigider apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura, Apoi glazuram cu ciocolata topita fiecare prajitura in parte. Lasam la rece pana se intareste si ciocolata si e buna de mancat...Eu iubesc zmeura si chiar pot sa zic ca-i delicioasa prajitura, voi puteti sa ziceti ce vreti, ca n-am de unde sa va dau...curierii sunt mancaciosi si nu ma incred in ei sa va trimit....:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Madalina

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Prajitura Lamaita

Postat de Valclaudia

Prajitura Lamaita

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2016, 15:20
roz si tare gustoasa!
la 03.11.2016, 15:21
buna buna
la 03.11.2016, 15:21
Delicioasa
la 03.11.2016, 15:30
Roz bombon sau roz maron? ) Arată bini di tăt, prăjitura ta roz!
la 03.11.2016, 15:31
ce bunatate!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking