Prajitura Rudy, altfel

Postat de merisor67 in Prajituri
28 Mar 2015 | 8967 vizualizari
Prajitura Rudy, altfel

M-am gandit sa combin crema de branza cu bezea si nuca de cocos si tare mi-a placut ce a iesit! Am adoptat si metoda Ruxyutei draga, da a lasa blatul direct sub forma de firimituri si ii multumesc tare mult pentru idee! Pup, Rux delicat si finut!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt(82%)
  • 3 galbenusuri
  • 1 varf cutit sare
  • 125 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 3 albusuri
  • 125 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr branza veche sarata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr stafide aurii
  • Pentru ornat:
  • 1-2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Amestecam untul  cu zaharul, adaugam galbenusurile si putina sare.

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le adaugam peste ingredientele amestecate anterior.

Framantam totul cu degetele, pana obtinem niste firimituri neuniforme si mai mari.

Le lasam asa pana pregatim crema.

Radem branza sarata peste branza dulce, adaugam esenta, zaharul vanilat si stafidele hidratate in putina apa si amestecam bine totul.

Presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam trepatat zaharul si mixam in continuare pana se intareste bine bezeaua.

Luam cate putin din bezea si o amestecam usor in compozitia de branza, pana la epuizarea bezelei.

Tapetam o tava cu hartie de copt(a mea a avut 23/36 cm) si presaram in ea 2/3 din firimituri.

Cu ajutorul unei linguri, punem crema de branza din loc in loc, peste firimiturile din tava, apoi o intindem cat de uniform putem, cu dosul lingurii.

Deasupra cremei de branza presaram si restul de firimituri si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Dupa coacere, lasam prajitura sa se raceasca usor, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Va recomand sa incercati si aceasta varianta, daca agreeati nuca de cocos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy, altfel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu visine si iaurt

Postat de merisor67

Desert briose cu visine si iaurt

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si aluat fraged

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si aluat fraged

Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece.  Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 19:21
Vad ca ai avut si OO.....
la 28.03.2015, 19:21
Da, Cleme, fix alea trei pe care le-am gasit aici ))
la 28.03.2015, 19:22
Intereasntă combinația cu brânză sărată Scoate în evidență ”dulceața” cremei de brânză. Barvo!
la 28.03.2015, 19:23
Foarte buna.
la 28.03.2015, 19:24

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking