Prajitura Rumba

Postat de stefy_a in Prajituri
25 Apr 2013 | 10308 vizualizari
Prajitura Rumba

Desert cu rahat

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 foi de napolitane
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Blat:
- albusurile se bat spuma tare cu zaharul - ca de bezea
- se adauga faina cernuta si praful de copt
- se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina
- se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete
- se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit,la 160 de grade aproximativ 30 de minute - pana ce trece testul cu scobitoarea

Crema:
- galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si laptele caldut si compozitia se pune la fiert pe baie de aburi sau la foc mic
- se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca si se lasa la racit
- cand crema s-a racit, untul se mixeaza spuma si apoi peste el se adauga crema
- se amesteca bine pana se omogenizeaza
Asamblare:
- se pune prima foaie de napolitana, se unge cu crema jumatate din crema, se adauga blatul racit, peste el se adauga si se uniformizeaza a doua parte de crema si peste acesta se aseaza cu grija a doua foaie de napolitana
- se pune peste prajitura ceva greu ca sa se preseze mai bine prajitura si se lasa la frigider peste noapte sau pentru cateva ore
- prajitura se feliaza cu un cutit bine ascutit



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Retete similare

Desert prajitura Rumba

Postat de Criss

Desert prajitura Rumba

Mod de preparare blat: Mai intai se pune nuca intr-o tigaie antiaderenta si se rumeneste putin, apoi se taie cu un cutit in bucati. Stafidele se pun intr-un bol si se toarna romul peste...

Citeste continuarea

Prajitura Rumba cu visine

Postat de postavaru

Prajitura Rumba cu visine

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam treptat apa rece si mixam in contunuare. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2013, 16:35
foarte buna
la 25.04.2013, 16:40
la 25.04.2013, 18:03
la 25.04.2013, 18:14
tot am zis ca o fac si eu
la 25.04.2013, 18:55

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking