Prajitura Rumba cu mac

Postat de Creatsa in Prajituri
13 Mai 2014 | 11106 vizualizari
Prajitura Rumba cu mac

Ingrediente

Blat de bezea:

  • 9 albusuri
  • 9 linguri de zahar(180 g)
  • 5 linguri de faina
  • 50 g mac
  • 150 g rahat colorat(verde am folosit eu)

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 300 g unt

Extra:

  • 2 foi napolitana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • ciocolata alba pentru decor(optional)

Mod de preparare

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul ,lingura cu lingura,mixand bine dupa fiecare adaos de zahar.

Adauga faina cernuta amestecand usor de sus in jos pana incorporezi bine toata faina.

La final adauga macul si rahatul.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si coace blatul de bezea pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)

Lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru crema freaca galbenusurile cu zaharul si amidonul.

Pune laptele pe foc impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie pana ajunge la punctul de fierbere.

Adauga laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Pune din nou amestecul in craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Lasa budinca la racit.

Untul moale,la temperatura camerei mixeaza-l cateva secunde pana devine spumos.

Adauga lingura cu lingura din crema de galbenus racita mixand bine dupa fiecare adaos pana obtii o crema fina si pufoasa.

Pe o tava pune prima foaie de napolitana si unge-o cu jumatate din crema de vanilie.

Peste crema pune blatul de bezea(eu l-am intors invers si am dezlipit cu grija hartia de copt) si unge-l cu restul de crema.

Pune a doua foaie de napolitana (cu modelul in jos ) si preseaza usor pentru a se lipi de crema.

Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza prajitura.

Optional,poti rade putina ciocolata alba sau bombonele colorate etc.

Da prajitura la rece peste noapte pentru a se inmuia foile de napolitana si a se putea portiona frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Biscuiti din faina de spelta cu piersici

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Biscuiti din faina de spelta cu piersici

1. Piersicile se spala, se taie cubulete si se dau prin blender pana se obtine un pireu. 2. Se adauga laptele de soia, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca pana se...

Citeste continuarea

Minitarte cu capsuni

Postat de timea

Minitarte cu capsuni

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 10:49
Mmm servesc si eu
la 13.05.2014, 10:50
buna buna
la 13.05.2014, 10:53
excelenta!!
la 13.05.2014, 10:58
minunata praji!
la 13.05.2014, 10:59
Multumesc,dragilor!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking