Prajitura Rumba

Postat de Sidy in Prajituri
29 Feb 2012 | 101580 vizualizari
Prajitura Rumba

O prajitura delicioasa care se potriveste de minune timpului de afara.( la noi a nins iar azi noapte) Poate fi facuta cu nuca, rahat, alune, fructe uscate, stafide... Eu am facut varianta cu nuca si stafide ca e tare gustoasa asa.

Ingrediente

-pentru blat

  • 10 albusuri( sau mai multe)
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 350 g nuci macinate
  • 100 g stafide
  • esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 foi de napolitana

-pentru crema:

  • 7 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingurita ness

-pentru glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

 

Batem spuma albusurile( daca aveti albusuri ramase in frigider de la alte retete, acum le puteti folosi si pe acelea) cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul, tot o data si mixam pina se intaresc albusurile din nou.

Adaugam apoi esenta de rom, praful de copt si faina.Amestecam bine cu o spatula.La sfarsit adaugam stafidele care au fost inmuiate in apa cu esenta de rom si apoi bine stoarte, presaram nucile macinate si zaharul vanilat. Amestecam incet iat compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa putin cu unt.

Dam tava la cuptorul dinainte preincalzit la 160 de grade pentru 20 de minute pina se coace blatul.

Punem pe foc oala de lapte cu pereti dubli.Cand apa clocoteste adaugam galbenusurile si zaharul pudra.Amestecam continuu 10 minute pina cand galbenusurile se albesc.

Rasturnam crema intr-un alt vas , adaugam ness-ul , amestecam apoi dam crema la rece.

Cand crema s-a racit de tot adaugam untul, mixam bine si dam crema la rece pentru vreo 2 ore.

Montam prajitura astfel:

prima foaie de napolitana, 1/2 crema de galbenusuri, blatul de albusuri, cealalta 1/2 de crema si a doua foaie de napolitana deasupra.

Dam la rece pantru cateva ore cu o greutate deasupra.Bine ar fi sa o lasam la rece pina adoua zi cand facem glazura topind ciocolata cu uleiul impreuna si o intindem deasupra foii de napolitana.Dam la rece sa se intareasca glazura, apoi cu un cutit inmuiat in apa fierbinte taiem prajitura, in bucati potrivite.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Retete similare

Desert prajitura Rumba

Postat de Criss

Desert prajitura Rumba

Mod de preparare blat: Mai intai se pune nuca intr-o tigaie antiaderenta si se rumeneste putin, apoi se taie cu un cutit in bucati. Stafidele se pun intr-un bol si se toarna romul peste...

Citeste continuarea

Prajitura Rumba cu visine

Postat de postavaru

Prajitura Rumba cu visine

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam treptat apa rece si mixam in contunuare. Amestecam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 29.02.2012, 08:53
buna buna
la 29.02.2012, 09:01
Delicioasa
la 29.02.2012, 09:13
000000 ce faina-i
la 29.02.2012, 09:16
Foarte faina si buna prajitura.
la 29.02.2012, 09:19
Foarte buna prajiturica

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking